Чернівецька міліція відмовилась порушити справу щодо погроз журналістці – хоча винуватця встановлено

Чернівецька міліція відмовилась порушити справу щодо погроз журналістці – хоча винуватця встановлено

2 Лютого 2015
3229

Чернівецька міліція відмовилась порушити справу щодо погроз журналістці – хоча винуватця встановлено

3229
Чернівецька міліція відмовилась порушити справу щодо погроз журналістці – хоча винуватця встановлено
Чернівецька міліція відмовилась порушити справу щодо погроз журналістці – хоча винуватця встановлено

2 лютого журналістка інтернет-порталу www.0372.ua Галина Єреміца отримала відмову у відкритті кримінального провадження щодо погроз на її адресу. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Як повідомляла «Детектор медіа», пані Єреміці погрожували за матеріал про директорку сільської школи «Директорку Великокучурівської школи під крики «Ганьба» забрала карета швидкої допомоги».

 

22 січня журналістка написала заяву до Сторожинецького РВ УМВС в Чернівецькій області про те, що в приватних повідомленнях у соціальній мережі «ВКонтакте» їй погрожували «родинною помстою» за матеріал цю публікацію.

 

За словами пані Єреміци, погрози надходили начебто від родича директорки Є.Томинця. Чоловік вказав, що «у багато в кого будуть проблеми, в тому числі і у тебе». 21 січня журналістка отримала від нього повідомлення з образами і наступною погрозою «Ти брешеш на мою родину. А родинна помста - це для мене важлива річ».

 

У відповіді від райвідділку міліції зазначається, що «вказана подія не внесена у єдиний реєстр досудових розслідувань, так як на підставі зібраних матеріалів не було здобуто фактів, які б містили в діях громадянина Є.Томинця ознаки кримінального правопорушення».

 

Міліція повідомила, що під час проведення опитування Є.Томинця, останній заявив, що відео, викладене на сайті його дуже обурило, а викладена в повідомленнях погроза «не була реальною та ніяких протиправних дій по відношенню до Вас (Галини Єреміци - ред.) він не вчиняв та не мав наміру вчиняти».

 

Чоловікові було винесено офіційне застереження про неприпустимість протиправної поведінки в майбутньому.

 

Галина Єреміца повідомила ІМІ, що відповідь від міліції вона отримала після того, як особисто звернулась до начальника районного відділку і заявила, що якщо не буде відповіді, то буде скаржитись начальнику УМВС Валерію Зінченку.

 

За словами медіа юриста ІМІ Максима Ратушного, відповідно до положень статті 214 Кримінального процесуального кодексу України слідчий, прокурор зобов'язаний  не пізніше ніж через 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення, внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати розслідування.

 

«Заявниця в праві оскаржити дії або бездіяльність працівників правоохоронних органів в рамках передбачених статтею 303 Кримінального процесуального кодексу України», - прокоментував він.

 

Нагадаємо, що раніше Галина Єреміца заявляла про перешкоджання професійній діяльності під час засідання президії Чернівецької обласної ради профспілок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3229
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду