Кореспондентка LifeNews заявляє, що її побили у Києві українські журналісти (ДОПОВНЕНО)

Кореспондентка LifeNews заявляє, що її побили у Києві українські журналісти (ДОПОВНЕНО)

26 Листопада 2014
9047
26 Листопада 2014
20:19

Кореспондентка LifeNews заявляє, що її побили у Києві українські журналісти (ДОПОВНЕНО)

9047
Кореспондентка LifeNews заявляє, що її побили у Києві українські журналісти (ДОПОВНЕНО)
Кореспондентка LifeNews заявляє, що її побили у Києві українські журналісти (ДОПОВНЕНО)

Кореспондентка російського каналу LifeNews Євгенія Змановська заявляє, що її сьогодні, 26 листопада, побили у Києві біля палацу мистецтв «Україна»  перед концертом співачки Ані Лорак. Про це вона розповіла під час прямого включення каналу з Києва.

 

Сюжет в ефірі LifeNews вийшов під рубрикою «Терміново. Напад на пресу». Журналістка заявила, що у неї «після нападу» з застосуванням «перцового газового балончика» сльозяться очі і запаморочення після удару по голові.

 

За словами російської репортерки, вона планувала висвітлювати акцію проти концерту Ані Лорак, яку начебто планували організувати футбольні уболівальники київського «Динамо».

 

«Як вийшло, що на нас напали. Ми прийшли знімати цей захід. Нас відразу ж упізнали, оточили, стали штовхати, ображати. При цьому це робили наші колеги-журналісти, з місцевих каналів. Як я вже сказала, кілька разів ударили мене по голові. Олександру теж вдарили. І газовим балончиком перцовим бризнули. Але ми продовжуємо знаходитись тут, виконувати свою роботу, будемо стежити, що тут відбувається», - заявила Євгенія Змановська.

 

На запитання ведучої, що кричали колеги-журналісти кореспондентці LifeNews, вона відповіла: «Ну вони в основному кричать одне й тем саме завжди: що ми брешемо, що ми показуємо якусь неправду, і щоб ми забирались звідси. І ще від нас вимагають якусь акредитацію».

 

Журналістка нагадала, що згідно українського законодавства, від іноземних журналістів в Україні не вимагається акредитація. «Загалом не знають журналісти своїх законів, агресивно себе ведуть», - заявила Євгенія Змановська, зазначивши, що серед нападників переважали молоді люди.

 

У відповідь на запитання, що дало підстави говорити, що на знімальну групу напали саме українські журналісти, кореспондентка LifeNews заявила, що у них були камери і мікрофони. «Буквально отак в обличчя - хотіли вдарити цими мікрофонами мене. Так, журналісти. Там журналісти з деяких каналів місцевих. Вони перші почали кричати і викрикувати і звати цих агресивно налаштованих людей: "Подивіться, це журналісти з LifeNews. Подивіться, це московський канал"».

 

Кореспондентка повідомила також, що інцидент відбувався перед співробітниками міліції, які, за твердженням пані Змановської, «приєднались до тих, хто бризнув у неї з балончика». На прохання оператора допомогти їм вийти звідти український правоохоронець начебто відповів: «Валіть у свою Росію».

 

За словами журналістки, їй допомогли молодий чоловік та дівчина «з юрби». Вони почали витирати їй обличчя.

 

Нагадаємо, 4 листопада в центрі Києва під час анонсованого «Слов'янського маршу» правоохоронці затримали журналістку телекомпанії LifeNews Євгенію Змановську, оскільки у неї не виявилося при собі документів.

 

Правоохоронці затримали журналістку, яка представилася співробітницею російської телекомпанії LifeNews, однак у дівчини при собі не виявилося паспорта. Її колега надала міліції паспорт громадянина Росії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду