Ковельський суд поновив на посаді звільненого журналіста газети «Волинь-нова» Ярослава Гаврилюка

13 Листопада 2014
6980
13 Листопада 2014
10:40

Ковельський суд поновив на посаді звільненого журналіста газети «Волинь-нова» Ярослава Гаврилюка

6980
Ковельський суд поновив на посаді звільненого журналіста газети «Волинь-нова» Ярослава Гаврилюка

Ковельський міськрайонний суд, який розглядав трудовий спір між редактором газети «Волинь-нова» та звільненим журналістом Ярославом Гаврилюком, 11 листопада ухвалив рішення на користь останнього. Суд поновив Ярослава Гаврилюка на посаді власкора «Волині-нової». Незаконно звільненому журналістові виплатять середній заробіток за час вимушеного прогулу, відшкодування за моральну шкоду, повернуть судовий збір і витрати на правову допомогу. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.


«Суд визнав незаконними та скасував п’ять наказів головного редактора газети Волинь-нова Згоранця, що стосуються мого звільнення. Правосуддя вирішило стягнути з редакції, яка є комунальним підприємством, значну суму коштів: зокрема моральну шкоду, середній заробіток за час вимушеного прогулу, судові витрати на правову допомогу, судовий збір тощо. Головний редактор має право оскаржити рішення до апеляційного суду Волинської області, а я – зранку приступаю до роботи власкора. Тем, з якими хочу ознайомити читачів газети за час боротьби з душителями свободи слова, назбиралось чимало», – написав Гаврилюк.


Журналіст подякував усім, хто підтримував його: рідним, друзям, читачам «Волині-нової», Ковельській районній раді, її очільникам та окремим депутатам районної і міської рад, активістам «Майдану Гідності», багатьом іншим ковельчанам. «Справедливість є! За неї варто боротися!», – зазначив він.


Нагадаємо, 10 липня  місті Ковелі (Волинська область) пройшов мітинг протесту проти звільнення відомого журналіста, члена Національної Спілки журналістів України (НСЖУ) Ярослава Гаврилюка. Учасники мітингу зібрались після оприлюдненої у ЗМІ інформації що редакція обласного газети «Волинь-нова» скорочує посаду власного кореспондента у Ковелі, і на підставі цього  власкор видання у Ковелі  Ярослав Гаврилюк буде звільнений.

 

Як писала «Детектор медіа», головного редактора газети «Волинь-нова» депутати і громадськість Ковеля звинувачували в тому, що він хоче звільнити регіонального кореспондента Ярослава Гаврилюка. Питання навіть винесли на сесію Ковельської райради, запросивши на засідання і Олександра Згоранця. Головний редактор на сесію не приїхав, надіславши у відповідь депутатам листа.


Головний редактор волинської обласної газети «Волинь-нова» Олександр Згоранець  (на фото) вважає звернення Ковельської районної ради до Волинської обласної ради, Волинської обласної державної адміністрації, районних та міських рад Волинської області, Національної спілки журналістів України щодо збереження посади власкора газети «Волинь-нова», яке було ухвалене депутатами на сесії Ковельської районної ради 25 липня, безпрецедентним втручанням в діяльність газети.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду