Креативність NewsOnе: російська пропаганда в захваті

28 Липня 2017
1784
28 Липня 2017
18:11

Креативність NewsOnе: російська пропаганда в захваті

1784
Креативність NewsOnе: російська пропаганда в захваті

Скандал із промороликами каналу NewsOnе набув свого продовження — вже по той бік поребрику. Як, утім, усі й передбачали.

Російські ЗМІ найрізноманітнішого калібру повідомили про цю бронебійну новину, ну просто сенсацію. «Савченко не нашла цензурных слов для Украины. Савченко описала политическую ситуацию на Украине отборным матом», - «Газета Ру». «11 раз за 20 секунд: Савченко прокомментировала ситуацию на Украине матом», - це «Рен-ТВ». «Савченко описала ситуацию на Украине отборным матом», - це вже телеканал «Звезда». name="eow-title">«Савченко за 20 секунд матом описала ситуацию на Украине», - а це вже ютуб-сторінка такого собі джерела «Политика Россия — Украина». «Простыми словами: Савченко 20 секунд матом описывала ситуацию на Украине», - «РІА-Новості». «Тонко и лаконично: отборный мат Савченко в адрес Украины восхитил всех», - це «Рамблер-новості», зверніть увагу на слово «восхитил». «Савченко за 20 секунд матом описала ситуацию на Украине», - стверджує таке собі «Дп.ру». Ну, й Алексей Навальний вмістив це відео на своїй ютуб-сторінці.

Варто продовжувати? Очевидно: провокація каналу NewsOnе спрацювала на всі 100%.

По-перше, росіяни отримали доказ того, наскільки катастрофічною є ситуація в Україні. Причому доказ із перших рук — Дмитрію Кисельову так не вдалося б. Оскільки ж конкретики російські джерела не повідомляють, природу й характер тієї катастрофічності російська аудиторія має домальовувати сама. Українці помирають із голоду й усі, мов один, риються в пошуках харчів на звалищах? Напевне, що так. «Кляті бандерівці» відловлюють українців на вулицях і без суду садять «на підвал»? Напевне, що теж так. Російськомовних українців б'ють і гвалтують? Поза сумнівом, що саме так. Завдяки телеканалу та особисто Надії Савченко росіяни отримали незбагненний простір для фантазії.

По-друге, російська аудиторія отримала зайве застереження: мовляв, будь-що треба уникнути «кольорової революції», бо в іншому разі до влади прийдуть політики от із такою риторикою й із такими манерами. І застереження дуже сильне. Мовляв, «кольорова революція» веде до повної деградації. Пані Савченко так і не помітила, як із блиском зіграла роль хрестоматійної комісарші — у шкірянці та з наганом.  

По-третє, не варто забувати, який образ протягом цілих двох років ліпила російська пропаганда з самої Надії Савченко. Образ убивці та бандитки. Тепер пані Савченко вистачило 20 секунд, щоби цей образ, що почав уже тьмяніти, освіжити в пам'яті росіян.

Канал NewsOnе за допомогою Савченко та Червоненка надав російській пропаганді таку картинку, про яку вона й не мріяла.

І дотичне запитання: чи не вирішила пані Савченко, що вона, ставши політиком, тепер є вищою за загальноприйняті норми поведінки? Що що дозволено Савченко, не дозволено бикам-плебеям? І коли так, чи не надто рано почалася зіркова хвороба й куди вона може привести? 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1784
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду