«Помилка резидента Вілкула»

«Помилка резидента Вілкула»

6 Грудня 2016
1969
6 Грудня 2016
15:02

«Помилка резидента Вілкула»

1969
«Помилка резидента Вілкула»
«Помилка резидента Вілкула»

Ніхто не сподівався на духовне переродження телеканалу "Інтер" після гучного скандалу з оприлюдненням електронної пошти Марії Столярової. "Інтер" цю відсутність сподівань на глибоке каяття цілком виправдав. Ведучий ток-шоу "Черное зеркало" Олексій Ліхман, одноосібний від часу звільнення з каналу Євгенія Кисельова, не стомлюється запрошувати до прямого ефіру народних депутатів, яких колишній креативний продюсер каналу називала своїми проектами. Сергій Каплін, Борислав Береза, Дмитро Добродомов - усі фігуранти листування пані Столярової, як ніде нічого, коментують усе на світі. Надто ж - рішення "злочинної влади". Байдуже, чи це підвищення тарифів (злочин!), чи, навпаки, підвищення мінімальної зарплатні вдвічі (ще більший злочин!).

Не став винятком і випуск "Черного зеркала" від 2 грудня.  До одностайного хору вже згаданих народних депутатів долучилися колеги з "Самопомочі та "Опоблоку". І все котилося б собі до передбачуваного фіналу, де учасники дружно засудили б урядовий проект бюджету на 2017 рік як антинародний, а разом і з ним - підвищення пенсійного віку, на якому нібито наполягає МВФ... Якби не прикра "помилка резидента Вілкула". Останній, розмірковуючи вголос над тяжким питанням, чи потрібно подовжити роботу Верховної Ради (ну ось так, не більше і не менше, було сформульовано тему другої частини програми), повідомив добірному товариству, що внаслідок "переворота" три роки тому до влади шляхом маніпуляцій прийшли негідники. Слово "переворот" було вкинуто Вілкулом в аудиторію ніби між іншим, як аксіоматичне поняття. Реакція ж на нього, тобто вимога Дмитра Добродомова до Олександра Вілкула вибачитися перед рідними героїв Небесної сотні, пролунала вже тоді, коли депутат від БПП Сергій Рудик зібрався спростувати слова Вілкула про буцімто вимогу МВФ підвищити пенсійний вік. Тобто присутні, в тому числі й народний депутат Юрій Левченко, представник "Свободи", відомий як непримиренний ворог колишніх і нинішніх "регіоналів", майже 5 хвилин після "перевороту" дозволили Олександру Вілкулу розводитись про те, що людей на "комбайнАх", а також медсестер у туберкульозних диспансерах, або ж сталеварів чи шахтарів нинішня влада, продавшись ворожому МВФ, хоче фізично знищити пенсійною реформою. Щойно Сергій Рудик, знайшовши потрібний текст додатку до Меморандуму про співпрацю з МВФ, приготувався його зачитати, як Дмитро Добродомов нарешті знайшов у собі сили рішуче зажадати від Олександра Вілкула вибачень за "переворот". Бо до цього моменту протести позафракційного "народного контролера" нагадували тихеньке мишаче попискування.

Відтак публіка не дізналася, чи насправді МВФ вимагає збільшити вік виходу на пенсію, натомість радісно поринувши в майстерно зрежисовану мізансцену під назвою "стусони Вілкула". В наслідку, хоча народний депутат від "Опоблоку" взяв своє визначення Майдану як "переворот" назад, але тільки тому, що його вживає Янукович, за 20 хвилин до офіційного закінчення "Черного зеркала" в студії лишилося двоє - ведучий Олексій Ліхман та народний депутат Олександр Вілкул. І хоча перший дорікнув останньому за фактичний зрив програми, обидва виглядали цілком задоволеними. Якщо ведучий планував провокацію з участю Вілкула як перевірку депутатів "на вошивість", то цей тест щодо ставлення до Майдану депутати успішно склали. Що продемонстрував їхній демарш. Коли ж це була ініціатива самого Вілкула, бо, скоріше за все, він таки щиро вважає події трирічної давнини "госпереворотом", і для цього не треба бути агентом Кремля, то "опоблоківець" отримав гучного ляпаса від тих колег, кого мав чи має за куплених із усіма нутрощами союзників. А якщо хтось хотів усе-таки дізнатися, що ж насправді написано в Меморандумі про співпрацю з МВФ, то Гугл вам у поміч. Ви ж хотіли шоу, чи не так?

Фото: скріншот з YouTube-трансляції "Черного зеркала"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1969
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду