detector.media
09.10.2014 14:06
Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького отримав два призи на кінофестивалях в США
Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького отримав два призи на кінофестивалях в США

Фільм «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького отримав приз Herzfeld Competition Міжнародного кінофестивалю в Мілуокі (Вісконсін, США) і приз за кращу режисуру кінофестивалю Fantastic Film Fest в Остіні (Техас, США).

 

Минулого тижня прокат «Племені» стартував у Франції і отримав схвальні відгуки у французькій пресі. До кінця жовтня «Плем'я» вийде в прокат в Чехії, Ісландії, Південній Кореї, Бельгії та Данії.

 

Нагадаємо,  чотири українських фільми візьмуть участь у 30-му Міжнародному варшавському кінофестивалі. Серед них - стрічки «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, «Поводир» Олеся Саніна, «Моя русалка, моя Лореляй» Нани Джордадзе та короткометражний анімаційний фільм «Крамниця співочих пташок» Анатолія Лавренішина.

 

Фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького був одним з претендентів на подання від України Американської кіноакадемії в якості кандидата в номінації За кращий фільм іноземною мовою. 9 вересня український Оскарівський комітет оголосив претендентом фільм «Поводир» Олеся Саніна

 

Раніше стрічка «Плем'я» здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» - приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić) і гран-прі хорватського кінофестивалю в Мотовані.

 

15 вересня стало відомо, що стрічку «Плем'я» визнано найкращим повнометражним фільмом міжнародного Міланського кінофестивалю, який проходив в Італії з 4 по 14 вересня.

 

16 вересня був оголошений лонг-лист претендентів на номінації премії Європейської кіноакадемії (European Film Awards)  або «європейського Оскара», у якому фільм «Плем'я» режисера Мирослава Слабошпицького представляє Україну серед  50-ти фільмів з 31-ї країни. В український прокат стрічка вийшла 11 вересня. Побачити «Плем'я» можна було на екранах 36 кінотеатрів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY