detector.media
02.10.2014 15:05
У Криму поліція затримала херсонського журналіста Олега Батурина
У Криму поліція затримала херсонського журналіста Олега Батурина

Сьогодні, 2 жовтня, у місті Джанкої (АР Крим) російська поліція затримала кореспондента херсонської газети «Новий день», члена Незалежної  медіапрофспілки України, Олега Батурина. Про це з посиланням на дані родичів журналіста повідомляє Комітет Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ).

 

За даними медіапрофспілки, на вокзалі Джанкоя, звідки Олег Батурин мав повернутися додому, до нього підійшов наряд російської поліції з вимогою показати документи. Після того, як журналіст пред'явив їх, його затримали, з метою перевіри, чи не фальшиві вони.

 

Після затримання журналісту влаштували у поліції кількагодинний допит. Після цього Олега Батурина відпустили, але документи і мобільний телефон залишили у райвідділі. Зараз він перебуває у своїх кримських друзів. За день він має зайти до відділку поліції, де йому обіцяли повернути відібране.

 

Родичі Олега Батурина побоюються, що його затримають повторно.  У медіапрофспілці заявили, що вживатимуть заходів, аби не допустити затримання українського журналіста. 

 

Нагадаємо, 8 вересня російські правоохоронці провели обшук помешкання кримської активістки і блогера  Єлизавети Богуцької. Після цього її відвезли до районного відділу поліції Сімферополя. За повідомленням журналіста Шевкета Наматуллаєва, в її будинку «шукали зброю, наркотики і літературу». Єлизавета Богуцька неодноразово писала в соціальних мережах і різних виданнях гострі матеріали, спрямовані проти анексії Криму і на захист прав кримчан, незгодних з приєднанням Криму до Росії. Через шість годин допиту активістку відпустили. Після цього вона залишила територію окупованого Криму.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY