detector.media
23.09.2014 09:32
Суд за позовом екс-майданівця до чернівецьких ЗМІ у 2 мільйони гривень перенесено
Суд за позовом екс-майданівця до чернівецьких ЗМІ у 2 мільйони гривень перенесено

Судове засідання Першотравневого суду у справі колишнього члена Чернівецького обласного об'єднання «Майдан», що також безпідставно видає себе за голову Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області, Володимира Вакарюка (на фото) проти низки чернівецьких ЗМІ знову перенесено. Про це повідомляє видання «БукІнфо».

 

На засідання через хворобу не був присутній адвокат позивача, а одного з відповідачів не повідомили про необхідність з'явитися до суду. У результаті суддя, який розглядає справу, зобов'язав сторону позивача надати лікарняний, який би пояснив його відсутність, а розгляд справи переніс на 10.00 2 жовтня.

 

Як зазначив один з відповідачів, головний редактор видання BukNews Юрій Чорней, «складається враження, що позивач зумисне затягує розгляд справи, аби юрист Незалежної медіапрофспілки, який на кожне засідання суду приїздить з Києва до Чернівців, облишив цю справу, а колеги-журналісти перестали відвідувати судові засідання».

 

Нагадаємо, 15 вересня Першотравневий районний суд так і не розпочав розгляд справи по суті, оскільки позивач Володимир Вакарюк висунув чернівецьким ЗМІ нові вимоги - сплатити йому грошову компенсацію в розмірі 2 млн. грн. замість попередньої суми у 1 млн.грн.

 

У позовній заяві збільшення суми вдвічі позивач Володимир Вакарюк пояснює тим, що йому стали відомі інші власники веб-сайтів, на яких була начебто розміщена неправдива інформація про нього. Також, за інформацією «БукІнфо», представник позивача не був присутній на черговому засіданні суду.

 

Нагадаємо, в червні Володимир Вакарюк подав позов проти місцевих видань - газети «Час», інтернет-видань «БукІнфо», BukNews і незалежного журналіста і правозахисника Геннадія Гекова на загальну суму 1 млн. грн. Чернівецькі ЗМІ процитували заяву заступника голови місцевої Народної самооборони Івана Молодого, який на прес-конференції повідомив, що проти пана Вакарюка начебто відкрито кримінальну справу.

 

Пізніше Володимир Вакарюк відмовився від грошової компенсації і заявив, що вимагає лише спростування матеріалів у ЗМІ, на низку з яких він також подав заяву до міліції. Він заявив, що не вважає своїх відповідачів журналістами та звинуватив їх у здійсненні господарської діяльності без сплати податків та поширенні недостовірної інформації. 

 

Виконавчий комітет Чернівецького обласного об'єднання «Майдан» висловив своє несхвалення судовими позовами проти української журналістики і нагадав, що Володимир Вакарюк позивається до суду як громадянин, а не як представник «Майдану». 29 серпня на засіданні Ради Чернівецького ОО «Майдан» більшістю голосів було ухвалено виключити Володимира Вакарюка із членства в організації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY