detector.media
16.09.2014 18:35
У Чернівцях екс-майданівець вимагає у місцевих ЗМІ 2 мільйони гривень компенсації (ОНОВЛЕНО)
У Чернівцях екс-майданівець вимагає у місцевих ЗМІ 2 мільйони гривень компенсації (ОНОВЛЕНО)

Колишній член Чернівецького обласного об'єднання «Майдан», що також безпідставно видає себе за голову Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області, Володимир Вакарюк (на фото) висунув чернівецьким ЗМІ вимогу сплатити йому грошову компенсацію на загальну суму в розмірі 2 млн. грн. Про це стало відомо 15 вересня під час чергового розгляду справи у Першотравневому районному суді Чернівців, повідомляє видання «БукІнфо».

 

У позовній заяві збільшення суми вдвічі від раніше заявленого 1 млн грн. позивач Володимир Вакарюк пояснює тим, що йому стали відомі інші власники веб-сайтів, на яких була начебто розміщена неправдива інформація про нього.

 

Розгляд справи відкладено до 22 вересня, оскільки представники відповідачів вимагали надати їм час для ознайомлення з новими вимогами. Також, за інформацією «БукІнфо», представник позивача не був присутній на черговому засіданні.

 

Водночас Управління СБУ в Чернівецькій області спростувало інформацію Володимира Вакарюка, що він начебто є головою Громадської ради при обласному Управлінні  СБУ. Згідно, з твердженням силовиків, такої ради взагалі наразі не існує. На адресу «Детектор медіа» прес-служба Управління надіслала таке повідомлення: «З метою якнайширшого залучення громадськості до співпраці на різних напрямках діяльності,  Громадські ради при регіональних Управліннях СБУ наразі не створювалися, триває відкритий діалог з усіма, хто не байдужий до проблем діяльності та реформування української спецслужби. Водночас прикрим фактом є те, що окремі громадські активісти виступають від імені неіснуючої Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області і деякими своїми діями спотворюють уявлення громадськості про співпрацю з цим правоохоронним органом».

 

Нагадаємо, в червні голова Громадської ради при УСБУ в Чернівецькій області Володимир Вакарюк подав позов проти місцевих видань - газети «Час», інтернет-видань «БукІнфо», BukNews і незалежного журналіста і правозахисника Геннадія Гекова на загальну суму 1 млн. грн. Чернівецькі ЗМІ процитували заяву заступника голови місцевої Народної самооборони Івана Молодого, який на прес-конференції повідомив, що проти пана Вакарюка начебто відкрито кримінальну справу.

 

Пізніше Володимир Вакарюк відмовився від грошової компенсації і заявив, що вимагає лише спростування матеріалів у ЗМІ, на низку з яких він також подав заяву до міліції. Він заявив, що не вважає своїх відповідачів журналістами та звинуватив їх у здійсненні господарської діяльності без сплати податків та поширенні недостовірної інформації.

 

27 червня на спільному розширеному засіданні Чернівецька обласна організація Національної спілки журналістів та Незалежна медіапрофспілка України, а також головні редактори місцевих ЗМІ Чернівецької області висловили занепокоєння тим, що судова гілка влади Буковини розгорнула війну з медіа.

 

Виконавчий комітет Чернівецького обласного об'єднання «Майдан» висловив своє несхвалення судовими позовами проти української журналістики і нагадав, що Володимир Вакарюк позивається до суду як громадянин, а не як представник «Майдану». 29 серпня на засіданні Ради Чернівецького ОО «Майдан» більшістю голосів було ухвалено виключити Володимира Вакарюка із членства в організації.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY