detector.media
12.09.2014 08:49
ICTV повідомив Нацраді, що відмовився від показу кількох російських фільмів і серіалів
ICTV повідомив Нацраді, що відмовився від показу кількох російських фільмів і серіалів

Телеканал ICTV повідомив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, що відмовився від показу низки російських фільмів і серіалів, права на які придбав ще до подій Євромайдану. Про це на брифінгу 11 вересня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, посилаючись на лист директора-президента ICTV Олександра Богуцького.

 

Зокрема, ICTV відмовився від фільмів і серіалів «Краповый берет», «Меч», «Мы из будущего», «Пираньи», «Честь имею» тощо.

 

Напередодні голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що Нацрада намагатиметься переконати уряд виділити фінансування і створити пільгові умови для виробництва вітчизняних патріотичних телесеріалів.

 

Нагадаємо, 28 квітня біля офісу каналу ICTV у Києві пройшов пікет за припинення показу російських серіалів, що вихваляють російських військових і спецпризначенців.  На переговори з активістами вийшов керівник департаменту спеціальних проектів ICTV Олександр Семирядченко. Переговори пройшли мирно. Того ж дня протестувальники також пікетували телеканал «Інтер». Ще один пікет біля каналу ICTV пройшов 21 серпня.

 

2 травня група «1+1 медіа» звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. Згодом група заявила, що з 12 травня з показу в ефірі телеканалу «2+2» будуть зняті 15 серіалів на згадану тематику. Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії, тощо. Також «1+1 медіа» розробила критерії для зняття російської продукції з ефіру

 

Генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко згодом повідомив, що ініціативу медіагрупи «1+1 медіа» щодо відмови від російських серіалів, які вихваляють військових, спецпризначенців та поліцію РФ, поки що публічно не підтримали провідні українські телеканали, але вилучення подібного продукту з українського ефіру почалося.

 

2 вересня голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що російські фільми, які несуть в собі чіткі загрози національним інтересам України, мають бути заборонені до демонстрації в Україні. Через два дні у Державному агентстві України з питань кіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY