detector.media
10.09.2014 11:44
Затримання Богуцької підтверджує існування загрози свободі ЗМІ у Криму - Міятович
Затримання Богуцької підтверджує існування загрози свободі ЗМІ у Криму - Міятович

Представник ОБСЄ з питань свободи Дуня Міятович висловила заклопотаність у зв'язку з перешкоджанням свободі слова в Криму після затримання та допиту правозахисниці і блогера Єлизавети Богуцької. Про це повідомляє інформагенція «112.ua» з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

 

«Це затримання є ще одним прикладом постійної практики та спроби влади в Криму, аби змусити замовкнути голоси критики. Це неприйнятно, та це являє собою реальну загрозу для свободи ЗМІ в Криму», - заявила Дуня Міятович.

 

Крім того, вона зазначила, що триває тиск на кримський «Центр журналістських розслідувань», співробітників якого нещодавно викликали в прокуратуру.

 

«Я знову звертаюся до влади Криму, щоб утримуватися від будь-яких дій, що перешкоджають представникам засобів масової інформації виконувати свою роботу», - закликала Дуня Міятович.

 

Нагадаємо, 9 вересня кримська проукраїнська активістка, дизайнер і блогер Єлизавета Богуцька, в будинку якої напередодні відбувся обшук, залишила територію окупованого Криму.

 

8 вересня російські правоохоронці провели обшук помешкання кримської активістки Єлизавети Богуцької. Після цього її відвезли до районного відділу поліції Сімферополя. За повідомленням журналіста Шевкета Наматуллаєва, в її будинку «шукали зброю, наркотики і літературу». Єлизавета Богуцька неодноразово писала в соціальних мережах і різних виданнях гострі матеріали, спрямовані проти анексії Криму і на захист прав кримчан, незгодних з приєднанням Криму до Росії. Через шість годин допиту активістку відпустили.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY