detector.media
26.06.2014 14:26
Курченко обіцяє повернутися в Україну і продовжити бізнес
Курченко обіцяє повернутися в Україну і продовжити бізнес

Український олігарх Сергій Курченко, якого ЗМІ пов'язували із «Сім'єю» колишнього президента Віктора Януковича і який втік у лютому до Росії, стверджує, що проти нього не висунуто жодного обвинувачення і обіцяє повернутися в Україну. Про це він заявив в інтерв'ю російській «Независимой газете».

 

На питання журналіста про претензії до нього з боку правоохоронних органів України Сергій Курченко відповів, що реагує на це спокійно. «Жодного звинувачення мені не пред'явлено, ні в одній кримінальній справі я не є підозрюваним. Все, що ми маємо, - ряд гучних заяв окремих чиновників, зроблених з метою самопіару, і повідомлення деяких недобросовісних ЗМІ. Юридичних претензій до мене в українського закону немає і бути не може», - заявив олігарх.

 

У відповідь на питання про втечу з України у лютому пан Курченко відповів, що залишив країну, тому що перебувати в ній стало для нього небезпечним, і навіть вважає себе постраждалим. «Розпочалось правове беззаконня, коли право перейшло в руки збройних грабіжників і грабіжників, що діють за певним замовленням. Я дуже сподіваюся, що нова влада зможе найближчим часом забезпечити нормальне функціонування правоохоронної системи. У такому випадку я невідкладно повернуся працювати в Україну», - стверджує бізнесмен.

 

Пан Кученко впевнений, що йому вдасться зберегти свій бізнес в Україні. «Ніяких легальних підстав для якихось конфіскацій або експропріацій нашої власності не існує. Ми готові до судових процесів, до допомоги в будь-яких розслідуваннях. У нас сильні юристи, але головне - ми переконані у верховенстві закону в Україні. Спершу докази, потім рішення суду і тільки потім - гучні заяви про експропріаціях. Але не навпаки», - заявив олігарх.

 

Водночас Сергій Курченко відкинув будь-які зв'язки і контакти з Віктором Януковичем, з яким, за його словами, він бачився лише на футболі. «У мене немає і не було покровителів у владі - на щастя. Як і всі великі бізнесмени, я був знайомий з вищими особами держави, у тому числі з президентом, з членами уряду, проте ніяких бізнес-преференцій від цього ніколи не мав. З президентом ми навіть ніколи не розмовляли по справах - зустрічалися хіба що на спортивних заходах. А з чиновниками працює будь-який великий бізнесмен. Просто для бізнесу важлива посада, а не людина на цій посаді. Не так важливо, хто сидить у кріслі, підтримувати контакти в будь-якому випадку необхідно. Знаєте, в Україні міністри міняються в середньому кожні сім місяців, немає сенсу орієнтуватися на людські відносини. Я працював і продовжую працювати з чиновниками різного рівня, але ніколи не мав ні родинних зв'язків, ні спільних проектів, ні загального бізнесу ні з ким з них. Я зробив свій бізнес не завдяки чиновникам, а всупереч їм», - стверджує олігарх.

 

Нагадаємо, у березні Генеральна прокуратура України оголосила підозру голові спостережної ради ГК «СЄПЕК» («ВЕТЕК») Сергію Курченку, якому належить медіахолдинг «ВЕТЕК-медіа». Генпрокуратура також повідомляє, що підозрюваного Сергія Курченка оголошено у розшук, його місцезнаходження встановлюється.

 

У травні  СБУ заявила, що викрила злочинні механізми в придбанні паном Курченком медіахолдингу UMH group.

 

Як відомо, під управлінням «ВЕТЕК-медіа» знаходиться також медіахолдинг UMH Group, придбаний у листопаді минулого року у його колишнього засновника в президента, а нині - керівника Адміністрації Президента України Бориса Ложкіна.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», що після втечі Сергія Курченка з країни Юрій Ровенський, голова наглядової ради медіахолдингу UMH Group, генеральний директор медіахолдингу «ВЕТЕК-медіа», запевнив, що медіаресурси компанії працюють в штатному режимі.

 

Нагадаємо, 24 лютого стало відомо, що в UMH Group було прийнято рішення про закриття друкованих версій журналів «Истории звезд» і «Сериал».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY