detector.media
13.05.2014 18:08
Журналісти сайту «Мой город» з Сєвєродонецька через погрози припинили роботу і залишили місто
Журналісти сайту «Мой город» з Сєвєродонецька через погрози припинили роботу і залишили місто

Через погрози викрадення журналістів редакція інтернет-видання «Мой город» м. Сєвєродонецька (Луганська обл.) тимчасово припинила свою діяльність на території області. Про це повідомляється на сайті «Мой город».

 

Журналісти сайту залишити Сєвєродонецьк  і межі Луганської області, виїхавши в інші регіони України. «Просимо всіх громадянських журналістів відмовитися від відвідування масових заходів і зйомок. Ваша анонімність може бути розкрита, а це в свою чергу несе загрозу вашій безпеці. Пам'ятайте, ніщо не має такого значення, як людське життя і здоров'я. Бережіть себе. У разі виникнення проблем пишіть в контактну форму або телефонуйте на київський номер», - написав на сайті редактор сайту Олександр Алкерчін.

 

Як розповів Інституту масової інформації (ІМІ) голова Луганської обласної організації Комітету виборців України (КВУ), редактор інтернет-видання «Сегодня в Северодонецке» Олексій Свєтіков, на місцевих інтернет-ресурсах з'являлися погрози на адресу сайту «Мой город» з боку сепаратистів.

 

За словами пана Свєтікова, видання «Мой город» пов'язане з місцевою проукраїнською активісткою Тетяною Вергун.

 

Нагадаємо, протягом останнього часу сепаратисти здійснили кілька нападів на редакції місцевих друкованих ЗМІ та інтернет-видань у Донецькій області. У м.Торезі невідомі розгромили та підпалили офіс місцевої газети «Про город». У травні у цьому ж місті близько 50 невідомих у масках, озброєні палицями і битами розтрощили офіс муніципальної торезької газети «Горняк». Напад на редакцію газети «Горняк» був здійснений у відповідь на те, що видання не публікувало інформацію про діяльність сепаратистів у місті.

 

Терористи підпалили офіс редакції «Провинция» у м. Костянтинівці,  вилучили тираж і змусили видання змінити керівництво і редакційну політику. Нападники опечатали редакцію, а головного редактора Михайла Разпутька та засновника газети Галину Разпутько відвели до штабу сепаратистів, де їм сказали, що вони більше «не працюють у редакції газети».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY