detector.media
08.05.2014 14:49
Головред газети «Панорама» Євген Положій вважає, що суд блокує розслідування його побиття
Головред газети «Панорама» Євген Положій вважає, що суд блокує розслідування його побиття

Головний редактор і видавець міської газети «Панорама» (м.Суми)  Євген Положій звинуватив суд у блокуванні розслідування щодо його побиття 15 квітня. Про це він заявив 7 травня на зустрічі із журналістами в Сумському прес-клубі, повідомляє сумський кореспондент ІМІ.

 

«Суд унеможливив пошук злочинців, які мене побили», - заявив Євген Положій.

 

За словами головного редактора, суд, не надаючи слідчим органам дозволу на встановлення абонентів, що знаходилися поблизу редакції газети "Панорама" у день його побиття, не дає можливості встановити, хто здійснював за ним стеження.

 

Встановити ж виконавців іншим шляхом є неможливим, вважає Євген Положій. «Проте я вірю, що зустрінуся із злочинцями у залі суду, - заявив постраждалий журналіст. - Адже дуже багато міліціонерів сказали мені, що розкриття моєї справи для них - справа честі».

 

Євген Положій пов'язує напад на нього з виборчою кампанією. Зокрема, він вважає, що це - спроба позбавити його дієздатності на час виборів Президента України, а також виборів міського голови Сум, які відбуватимуться паралельно.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 15 квітня жорстоко побито у власному гаражі сумського активіста, письменника, головного редактора газети «Панорама» Євгена Положія. Про це у Facebook повідомила його дружина Анна Положій.

 

Члени Сумського обласного прес-клубу вимагали від правоохоронних органів перекваліфікації справи про напад на журналіста Євгена Положія з хуліганства на умисне тяжке тілесне ушкодження чи замах на вбивство, що передбачає більш суттєве покарання.

 

Комітет захисту журналістів заявив, що стурбований брутальним нападом на редактора Євгена Положія в Україні. Організація закликає владу здійснити ретельне розслідування, затримати винуватців, а також надати захист постраждалому редактору, який перебуває в лікарні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY