detector.media
25.04.2014 12:26
Американський журналіст Саймон Островський розповів про полон у сепаратистів у Слов’янську
Американський журналіст Саймон Островський розповів про полон у сепаратистів у Слов’янську

Американський журналіст Саймон Островський розповів телеканалу CBC подробиці свого утримання в полоні сепаратистів у Слов'янську.

 

«Я провів чотири дні у підвалі з трьома чи чотирма іншими людьми. Туди постійного когось приводили з вулиці: п'яниць, наркоманів, активістів, приїжджих з інших областей України. Когось тримали день, когось довше. Там був навіть місцевий депутат», - розповів він.

 

На запитання, як йому пояснили те, що його затримали, пан Островський сказав: «Мені заявили, що я брехливий журналіст. Спочатку мене побили, зав'язали очі. Зав'язали руки спочатку за спиною, а потім попереду. Потім я вже два дні провів вільно просто у кімнаті з іншими», - розповів він.

 

Щодо обставин затримання Саймон Островський повідомив, що це сталося на одному з КПП на під'їзді до міста.

 

«У них була моя фотографія на КПП. Чоловік на КПП побачив моє обличчя, звірив з фотографією і витяг з машини. У машині були четверо інших журналістів. Я думаю, що їх відпустили. Мене повезли до управління СБУ, захопленого проросійськими силами», - розповів журналіст.

 

«Я думаю, що на мене напали, бо вони прочитали про мене в інтернеті. Ми перевіряли, чи справді в ці події були залучені росіяни, і за два дні до затримання я їм телефонував і просив про інтерв'ю, можливо, тому вони вирішили, що настав час мене зупинити», - припустив він.

 

Після звільнення пан Островський планує їхати зі Слов'янська працювати до Донецька.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов на прес-конференції розповів, що сепаратисти затримали журналіста Саймона Островського. 24 квітня пан Пономарьов заявив, що заручника можуть обміняти на когось із прихильників федералізації - наприклад, Павла Губарєва, так званого «народного губернатора» Донецької області, затриманого СБУ. Увечері 24 квітня пана Островського відпустили з полону.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY