detector.media
11.03.2014 22:30
«Воля» вирішила призупинити ретрансляцію трьох російських каналів
«Воля» вирішила призупинити ретрансляцію трьох російських каналів

Найбільший кабельний провайдер країни «Воля» вирішив призупинити ретрансляцію російських телеканалів ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета» і «НТВ-Мир». Відповідне рішення прийняло керівництво компанії 11 березня, йдеться в повідомленні «Волі».

 

Завтра, 12 березня, «Воля» повідомить про це рішення своїх партнерів - представників цих російських каналів. А з моменту офіційної публікації такого рішення Національною радою починає повідомляти абонентів кожного міста про конкретні дати технічних заходів із призупинення ретрансляції. Компанія проведе адресну email-розсилку.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення висловила вимогу до провайдерів програмної послуги до 19.00 11 березня припинити ретрансляцію у своїх мережах передач російських телеканалів «Россия 24», ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета», «НТВ-Мир». Втім, офіційного рішення з цього приводу Нацрада поки що не приймала, оскільки не проводила засідання.

 

За даними Нацради, станом на 12.00 11 березня близько 50 % провайдерів в Україні відключили мовлення цих російських каналів, інші готуються до відключення.

 

Натомість у Севастополі, як писала «Детектор медіа», 9 березня «Воля» вимкнула всі українські канали в аналогових пакетах кабельного телебачення, посилаючись на вимогу в. о. голови міської адміністрації. За інформацією джерел телеканалу «1+1», кабельні оператори Криму змушені були відключити більшість українських каналів 9 березня під силовим тиском і погрозами зброєю.

 

Згодом «Воля» пояснила, що вимкнула українські телеканали в Севастополі на підставі внутрішніх політик із забезпечення безпеки своїх співробітників. «Воля» також звернулася до російських каналів із запитом про отримання прав на включення до пакетiв каналів, що були перераховані у вимогах в.о. голови Севастопольського міської адміністрації, а саме: «Россия-1», «Россия-2», «Звезда», «5-Сп-б», ТНТ, СТС, «Домашний», РБК, «Беларусь 24». «Проте від жодного каналу, окрім РБК, дозволу не отримали», - уточнили у «Волі».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY