detector.media
07.03.2014 17:30
Донецькі митники не пустили в Україну знімальну групу російського каналу
Донецькі  митники не пустили в Україну знімальну групу російського каналу

Сьогодні, 7 березня, знімальна група російського телеканалу «ТВ Центр» не змогла пройти митний контроль в аеропорту Донецька і вимушена була повернутися до Москви. Про це повідомляє донецький сайт 62.ua.

 

Як повідомляють журналісти, при проходженні митного контролю зі знімальною групою було проведено співбесіду, в ході якої, зокрема, задавалися питання про мету приїзду групи і суті редакційного завдання. Потім прикордонники з формулюванням «мета візиту не відповідає дійсності», заборонили російським журналістам в'їзд на територію України.

 

Нагадаємо, заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар  заявила, що незліченні факти перекручувань та відвертої брехні в російських ЗМІ про ситуацію в Україні можна кваліфікувати як дезінформаційну війну проти України.

 

4 березня журналістський рух «Стоп цензурі!» закликав іноземних журналістів не користуватися російськими джерелами інформації, які ведуть антиукраїнську пропаганду, і ретельно перевіряти інформацію.

 

Також 4 березня відбулася в «Укрінформі» прес-конференції на тему: «Україна у стані інформаційної війни: маніпуляції і викривлення інформації російськими ЗМІ», на якій експерти говорили про безпрецедентну інформаційну війну, яку розгорнула Росія проти України.

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY