detector.media
24.01.2014 17:56
Янукович пообіцяв внести зміни до «диктаторських законів» - сказав «треба почитати»
Янукович пообіцяв внести зміни до «диктаторських законів» - сказав «треба почитати»

Президент України Віктор Янукович заявив, що до законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня, буде внесено зміни. Про це він заявив на  зустрічі з главами церков і релігійних організацій  сьогодні, 24 січня, повідомляє офіційний сайт глави держави.

 

Президент заявив, що експерти з боку влади та опозиції опрацьовують зміни до законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня. Вони будуть винесені на голосування на позачерговій сесії парламенту.

 

«Ми прийняли рішення провести позачергову сесію як кризову. І на цій сесії розглянути питання... зміни до тих законів, які були прийняті. Експерти з двох сторін від сьогодні працюють над цим питанням, працюють над змінами, знаходять спільну мову, ми спільною позицією виходимо в парламент і голосуємо», - сказав Віктор Янукович.

 

Він нагадав, що частина цих законів була прийнята голосуванням картками, а частина - підняттям рук. «Але після голосування руками депутати поставили свої власні підписи, тому що їм не давали голосувати картками. У Регламенті це передбачено», - сказав президент.

 

Віктор Янукович визнав, що закони зазнали критики з першого дня. «Їх треба почитати, подивитись, які несуть користь, які є європейськими стандартами і які прийняті в сучасних країнах і працюють», - зауважив гарант.

 

«Таким чином, наші експерти відпрацюють ці питання разом з опозицією, підготують компромісні рішення, і по всіх законах, по яких є розбіжності, ми у парламенті проголосуємо зміни і знімемо це питання», - наголосив глава держави.

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада з порушенням процедури ухвалила,а 17 січня президент Віктор Янукович підписав закон №3879 Колесніченка-Олійника, що обмежує права громадян на мирні зібрання і свободу слова. Зокрема, встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняєпоширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій,дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє«незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

Як писала «Детектор медіа», журналісти склали петицію та збирають підписи за скасування ухвалених 16 січня законів, які називають «законами Колесніченка-Олійника».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY