detector.media
22.01.2014 11:57
МВС проводить службове розслідування побиття журналістів «Радіо Свобода»
МВС проводить службове розслідування побиття журналістів «Радіо Свобода»

МВС проводить службове розслідування за фактом побиття бійцями спецпідрозділу міліції «Беркут» співробітників «Радіо Свобода» - журналіста Дмитра Баркара й оператора Ігоря Ісхакова (на фото). Про це повідомив речник МВС Сергій Бурлаков,  інформує сайт «Радіо Свобода».

 

За словами пана Бурлакова, наразі в рамках розслідування проводяться усі необхідні дії.

 

«Строк проведення службового розслідування, згідно з нормативними документами, триває один місяць», - уточнив Сергій Бурлаков.

 

Нагадаємо, журналістів «Радіо Свобода» Дмитра Баркара й Ігоря Ісхакова затримали 20 січня зранку під час виконання професійних обов'язків на вулиці Грушевського в Києві. Перед цим знімальна група відзняла, як правоохоронець цілиться і стріляє прямо в них.

 

Речник МВС Сергій Бурлаков заявив «Детектор медіа», що журналісти були затримані «з групою активних правопорушників, які вчиняли дії проти представників міліції». Згодом у міліції повідомили «Радіо Свобода», що журналісти «не затримані, а їх допитували як свідків».

 

Протягом п'яти годин їх утримували окремо один від одного, не надаючи доступу до телефонного зв'язку і до юристів. Вони також зазнали побиття. Обидва відкидають звинувачення міліції, ніби вони брали участь у насильницьких діях чи провокували правоохоронців якимсь чином. Останні зняті ними відеокадри перед моментом затримання з їхнього прямого ефіру підтверджують їхні слова.

 

За кілька годин журналістів відпустили. Журналісти подали заяви до міліції про заподіяння тілесних ушкоджень і перешкоджання професійній діяльності.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY