detector.media
05.07.2013 18:19
«УДАР» вимагає від Генпрокуратури перевірки обставин затримання журналістів у Врадіївці
«УДАР» вимагає від Генпрокуратури перевірки обставин затримання журналістів у Врадіївці

Політична партія «УДАР» вимагає від генерального прокурора Віктора Пшонки перевірити всі обставини затримання у Врадіївці (Миколаївська область) журналістів каналів ТВі, «1+1» та інтернет-видання  Lb.ua. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу партії.

 

«Правоохоронці знову дозволили собі неправомірні дії та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Говорити, що збирання інформації та подальші дії з нею вчинялися журналістами протиправно, є правовим нігілізмом та перевищенням повноважень представниками правоохоронних органів», - йдеться у запиті політсили до Генпрокуратури. 

 

«УДАР» вимагає від Генпрокурора перевірити правомірність дій правоохоронців під час затримання п'ятьох журналістів у Врадіївці та дати цим діям правову оцінку.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) розцінила як міліцейське свавілля та грубе перешкоджання професійній журналістській діяльності затримання у Врадіївці журналістів Lb.ua, ТВі, «1+1» та порушення проти них кримінального провадження за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.182 Кримінального кодексу України (порушення недоторканості приватного життя).

 

НМПУ переконана, що цей факт свідчить про повну некомпетентність  працівників міліції і прокуратури, а також про намагання з їхнього боку  залякати працівників ЗМІ, змусити їх не висвітлювати події, які невигідні правоохоронцям. Медіапрофспілка має намір звернутися з цього приводу до генпрокурора Віктора Пшонки.

 

Нагадаємо, 3 липня журналістів каналу TBi, «1+1», які знімали сюжет у Врадіївці Миколаївської області, та фотокореспондента Lb.ua затримала і допитала міліція. Справу затриманих у Врадіївці журналістів внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай у коментарі «Детектор медіа» рекомендував затриманим у Врадіївці за проникнення на приватну територію журналістам ТВі, «1+1» та Lb.ua написати заяву про перешкоджання їхній професійній діяльності (ст. 171 Кримінального кодексу України).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY