detector.media
02.07.2013 17:24
Верховна Рада не голосує за члена Нацради, бо комуністи не можуть зібрати голосів – Томенко
Верховна Рада не голосує за члена Нацради, бо комуністи не можуть зібрати голосів – Томенко

Микола Томенко, голова Комітету з питань свободи слова та інформації , заявив під час виступу у Верховній Раді, що питання про вибори члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення не розглядається у парламенті через неспроможність фракції КПУ зібрати необхідну кількість голосів на користь свого кандидата Вікторії Георгієвської. Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа» Світлана Остапа, яка перебуває у ВР.

 

Сьогодні, 2 липня, профільний Комітет розглянув та затвердив усі висунуті кандидатури на заміщення вакансії члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Як відомо, були запропоновані 10 кандидатур, але секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Віктор Набруско заявив, що знімає свою кандидатуру з конкурсу.

 

Кандидати, деякі з яких прибули із інших міст, очікували розгляду питання про вибори члена Нацради, що було внесене у чергу денну ВР на 16.00. Але наразі питання все не розглядалося. Микола Томенко зазначив, що вибори у Нацраду взагалі сьогодні можуть бути зняті з розгляду.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», станом на 1 липня на посаду члена Нацради претендували десять кандидатів: Вікторія Георгієвська, Ольга Герасим'юк, Костянтин Квурт, Олександр Михайлюта, Віктор Набруско, Дмитро Олтаржевський, Тарас Осауленко,  Володимир Пащук, Олександр Півнюк, Геннадій Сергєєв.

 

Нагадаємо, 23 травня Верховна Рада України не обрала кандидата у члени Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Найбільшу кількість голосів набрала колишній прес-секретар Комуністичної партії України, викладач Інституту журналістики Вікторія Георгієвська - 209. Однак для прийняття рішення потрібні принаймні 226 голосів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY