detector.media
17.04.2013 15:33
Нацрада закликає Урганта вибачитись офіційно, а не через соцмережі
Нацрада закликає Урганта вибачитись офіційно, а не через соцмережі

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення підтримала Міністерство закордонних справ України, яке висловило обурення  через висловлювання російського  телеведучого в ефірі «Первого канала» Івана Урганта, який у  програмі «Смак» «пожартував»: «порубил зелень, как красный комиссар - жителей украинской деревни». Про це  17 квітня під час брифінгу повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак.

 

За словами пані Мудрак, вибачення стосовно цих образ мають бути  висловлені офіційно, а не  через соцмережі. Нагадаємо, 15 квітня  Іван Ургант вибачився перед українцями за невдалий жарт в ефірі російського «Первого канала» у Twitter.

 

Також вона закликала українські канали більш уважно ставитись до  закупівель російських проектів. «Зі свого боку регулятор звертається до  українських телеканалів з нагадуванням про їх особисту відповідальність за той продукт, який вони закуповують. Ми сподіваємось, що міра відповідальності працюватиме й тут», -  сказала Лариса Мудрак.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення некоректними висловлюваннями російського  телеведучого в ефірі «Первого канала», а також довело свою стурбованість російській стороні і виступило з вимогою до «Первого канала» дати належну оцінку цьому інциденту.  

 

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листаМіністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських засобах масової інформації на «Первом канале» в програмі «Смак».

 

Народний депутат від ВО «Свобода» і член Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко розпочав збір підписів українських парламентарів під зверненням до центральних органів влади щодо заборони в'їзду в Україну російському телеведучому і шоумену Івану Урганту.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY