detector.media
22.02.2013 17:32
Володимир Фесенко вважає «Діалог з країною» Януковича зразком пострадянської політичної культури
Володимир Фесенко вважає «Діалог з країною» Януковича  зразком пострадянської політичної культури
Янукович «любить контролювати процес розмови з журналістами, а не бути об’єктом інформаційних атак»

Телепроект «Діалог з країною» за участю президента Віктора Януковича нагадував велику піар-акцію. Про це в коментарі Тиждень.ua заявив політолог Володимир Фесенко.

 

«Це велика піар-акція. І відповідно формат, який був запропонований, обрали найбільш зручний та оптимальний для Януковича. На відміну від Путіна чи Лукашенка, Янукович - не публічний, не любить спілкування з великою кількістю журналістів. Тобто вибрали навіть технологічно камерний формат, який би був більш зручний для Януковича», - заявив політолог.

 

За словами експерта, Янукович «любить контролювати процес розмови з журналістами, а не бути об'єктом інформаційних атак».

 

«Багато хто порівнює цей формат з тими форматами, які використовує Путін. Однак є суттєві відмінності. Для Путіна формат великих прес-конференцій - більш органічний. Вони є моноспектаклем Путіна, де він головний актор, любить імпровізацію, конфліктні ситуації. Для Януковича такий формат не дуже прийнятний. Йому зручніший формат, де можна продемонструвати свої управлінські риси», - заявив Фесенко.

 

Експерт наводить приклад із запитанням Януковичу від пенсіонерки з Києва. «Янукович в такій радянській манері майже грюкнув по столу і почав вимагати, щоб їй негайно допомогли. Це формат, який адекватний пострадянській політичній культурі. І самому Януковичу підходить така ментальність», - зазначив він.

 

Однак ефект проекту для Януковича, за словами Фесенка, буде обмежений. «Не треба очікувати, що це відразу дасть зростання популярності президента», - додав він.

 

Нагадаємо, 22 лютого протягом 4 годин тривав прямий ефір проекту «Діалог з країною», у якому президент Віктор Янукович з нагоди третьої річниці своєї інавгурації спілкувався з громадянами країни. У різних регіонах під час прямого ефіру працювали 18 журналістів, які допомагали громадянам ставити запитання Януковичу.

 

На Майдані Незалежності, де було включення телепроекту «Діалог з країною», виникали сутички між громадянами через те, хто саме ставитиме запитання Віктору Януковичу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY