detector.media
01.02.2013 18:09
Сергій Власенко подав позов до «Обозревателя»
Сергій Власенко подав позов до «Обозревателя»

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко подав позов до видання «Обозреватель». Про це він розказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Позов був поданий 30 січня.

 

«Суб'єктом позову є ТОВ «Золота  середина», якщо я не помиляюсь, адже так називається юридична особа, яка є власником видання. Позов стосується спростування неправдивої інформації, а саме - опублікування інтерв'ю, якого я їм не давав», - зазначив пан Власенко.

 

Нардеп наголошує, що видання «Обозреватель» неодноразово спотворювало його слова, і ситуація з передруком із «Високого Замку», щодо якого інтернет-видання отримало звинуваченні у фальшуванні,  не поодинока: «За останній тиждень  передрук інтерв'ю з «Високого Замку» - це вже третій випадок.  Раніше вони взяли мій коментар щодо Щербаня і дописали те, що Власенко сказав, що Тимошенко не братиме більше адвокатів, бо всі українські адвокати нікчеми, непрофесійні тощо. У мене був червоний телефон від моїх колег, які говорили: «Що це таке?».

 

«Аналогічна ситуація була раніше, - додав Сергій Власенко. - Десь місяць тому, вони опублікували величезне інтерв'ю зі мною, яке я їм не давав. Мені подзвонила дівчина і представилась журналістом «Обозревателя», я вибачився і повідомив, що не даю коментарів та інтерв'ю цьому виданню. Після цього на сайті з'явилось ніби то моє інтерв'ю».

 

Грошової компенсації від видання він не вимагає: «Я просто не знаю, як їх можна покарати, вони ж одразу скажуть, що це наступ на свободу слова. А якщо з них попросити грошей, тоді почнеться невідомо що. Хоча карати треба я думаю, що саме журналістське середовище має на це реагувати, бо інакше з таким явищем боротись не можливо».

 

Появу передруку інтерв'ю з «Високого Замку» він пов'язує зі своїм позовом до видання. «А через день з'являється ця публікація. Я ж не ідіот говорити такі речі. Я погоджуюсь з тими оцінками, які надали журналісти «Високого Замку». Це чітка технологія чорного журналістського кілерства», - додав він.

 

Принагідно пан Власенко зазначив, що  свідомо не дає інтерв'ю таким сайтам як «Обозреватель» і не знає  такої співробітниці прес-служби «Батьківщини» як Ольга Іванчук. Як вже повідомляла «Детектор медіа», за версією редакції «Обозревателя», текст інтерв'ю пана Власенка був наданий  представницею прес-служби «Батьківщина» Ольгою Іванчук.

 

Шеф-редактор «Обозревателя» Михайло Подоляк, у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що йому нічого не відомо про позов  Сергія Власенка.

 

«Він може казати усе, що завгодно. У Власенка взагалі особливе ставлення до сайту «Обозреватель». Коли  йому дзвонять наші кореспонденти, він відмовляється їм відповідати. А після цього від нього передзвонюють і кажуть, що він не може зараз надати коментар, але ми надішлемо відповідь у письмовому вигляді, а після цього заявлять, що «Обозреватель» щось не те надрукував. Нам не має сенсу його передруковувати чи перебріхувати.  Це нонсенс. Мені не зрозуміло, чому за останні кілька днів у БЮТ маса претензій до «Обозревателя»» - запевнив пан Подоляк.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», вчора, 31 січня, прес-служба «Батьківщини» заявила, що «Обозреватель» при передруці сфальшував інтерв'ю депутата та захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, яке той дав львівській газеті «Високий Замок». У той же день редакція газета «Високий Замок» заявила про те, що видання стало жертвою маніпулятивної політтехнології, яку застосувало інтернет-видання «Обозреватель».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY