detector.media
31.08.2012 13:45
Комітет свободи слова розгляне питання щодо ТВі і газети «Главное»
ТВі продовжують вимикати в кабельних мережах, а в газети «Главное» вилучили сервер

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації планує розглянути на першому засіданні останньої сесії парламенту шостого скликання питання про ситуації навколо вимкнення телеканалу ТВі з кабельної мережі «Тріолан» та про вилучення правоохоронними органами Харкова сервера інтернет-видання та газети «Главное». Про це йдеться у повідомленні секретаріату Комітету.

 

Також на засіданні, яке заплановане на 5 вересня 2012 року, народні депутати розглянуть низку законопроектів. Зокрема, проект № 10698 про внесення змін до статті 20 Закону України «Про рекламу» щодо заборони використання зображень дітей у політичній рекламі; про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту персональних даних (№ 10472); про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізму державної підтримки галузі кінематографії (№ 10619) та про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за пропаганду гомосексуалізму (№ 10729).

 

Нагадаємо, 29 серпня співробітники Управління боротьби з економічною злочинністю Харкова під час обшуку в будівлі офісу банку «Базис» вилучили файловий сервер, що належить виданню «Главное».

 

Як писала «Детектор медіа», 20 липня канал ТВі несподівано зник у мережах групи компаній «Тріолан» в 11 містах. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

Згодом ТВі почали відключати кабельні оператори в інших містах (станом на 23 серпня - 42 кабельні мережі, станом на 31 серпня - 60 мереж). Наприкінці серпня ТВі вимкнули з кабельних мереж у двох містах Чернігівської області - Ніжині та Прилуках.

 

Із 5 вересня найбільший оператор кабельного телебачення «Воля» переводить ТВі з базового пакету «Україна і світ» у розширений дорожчий пакет «Всесвіт».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY