detector.media
16.08.2012 11:38
Російська мова стала регіональною у Севастополі
За рішення проголосувала більшість депутатів міськради

16 серпня Севастопольська міська рада на позачерговій сесії ухвалила рішення, згідно з яким російська мова в місті отримав статус регіональної. Про це повідомляють «Українські новини».

 

За це рішення проголосувало 54 присутніх депутатів (загалом у міськраді 76 депутатів).

 

Рішення прийняте задля реалізації положень чинного закону «Про основи державної мовної політики». Міськрада доручила міській державній адміністрації передбачити фінансування заходів, пов'язаних із виконанням норм закону при формуванні бюджету на 2013 рік, і підготувати необхідні зміни в регіональну програму розвитку російської мови, російської культури в Севастополі до 2017 року.

 

Нагадаємо, 13 серпня Одеська міська, а 15 серпня - Одеська обласна рада поради надали російській мові статус регіональної.

 

14 серпня Краснолуцька міська рада Луганської області вирішила дублювати тексти в офіційних документах російською мовою поряд з українською.

 

15 серпня Верховна Рада Криму доручила Раді міністрів до 10 жовтня підготувати і внести на розгляд кримського парламенту пропозиції щодо реалізації в регіоні закону «Про основи державної мовної політики».

 

Нагадаємо, закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції.

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон 31 липня, а Віктор Янукович - 8 серпня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY