detector.media
31.05.2012 16:51
Прокуратура передала до суду справу, порушену після фільму Усова про СІЗО
Завершено розслідування і скеровано до суду кримінальну справу за обвинуваченням посадовця Лук’янівського СІЗО, який передавав ув’язненим мобільні телефони

Прокуратура міста Києва завершила розслідування і скерувала до суду кримінальну справу за обвинуваченням посадової особи Київського слідчого ізолятора (Лук'янівське СІЗО) у перевищенні влади та службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК Україна). Про це повідомила 31 травня прес-служба прокуратури.

 

Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений, порушуючи встановлений режим роботи пенітенціарної установи, передав ув'язненим для користування заборонені предмети (мобільні телефони).

 

Кримінальним кодексом України за такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7-10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Нагадаємо, кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Київського слідчого ізолятора прокуратура порушила у квітні 2012 року за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України.

 

Це сталося внаслідок перевірки прокуратури, яка була зумовлена журналістським спецрозслідуванням «В'язниця №1» журналіста ТВі Костянтина Усова. Спецпроект Костянтина Усова вийшов 2 квітня у рамках програми «Знак оклику!» на телеканалі ТВі, у ньому було показано побут в'язнів Лук'янівського СІЗО. У 45-хвилинному фільмі показані реальні історії арештантів і тюремників, короткі відеоролики, записані прихованими камерами на мобільні телефони всередині СІЗО.

 

У травні слідчий прокуратури розшукував Костянтина Усова, який перебував у США. Як пояснила прес-служба відомства, слідство у кримінальній справі підходило до завершення, але слідчий хотів допитати Костянтина Усова як ключового свідка у справі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY