detector.media
19.12.2011 15:14
Генпрокуратура оскаржила незаконність справи Кучми

19 грудня Генеральна прокуратура України оскаржила скасування постанови про порушення кримінальної справи щодо другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми за обвинуваченням у причетності до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Генпрокуратура подала апеляцію на рішення Печерського суду у справі Кучми», - сказав керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

 

Як повідомлялося, кримінальну справу щодо Леоніда Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Його обвинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе (ч.3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка було визнано речовим доказом у справі.

 

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Леоніда Кучми та скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Георгія Ґонґадзе.

 

Генпрокуратура одразу заявила про намір оскаржити судове рішення.

 

16 грудня в ефірі ток-шоу «Велика політика з Євгеном Кисельовим» генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура подасть апеляцію на рішення суду у справі Ґонґадзе 19 грудня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY