detector.media
22.07.2011 11:51
Редактора британської газети Sun звільнено через скандал з News of the World

Один з редакторів британської газети Sun, власником якої є компанія Руперта Мердока, Метт Ніксон був звільнений у зв'язку зі скандалом з прослуховуванням телефонів журналістами видання News of the World, повідомляє ВВС, пише УНН.

 

Раніше цього тижня Руперт Мердок дав свідчення перед комітетом британського парламенту щодо своєї причетності до скандалу з прослуховуванням. Він заявив, що не несе особистої відповідальності за дії журналістів News of the World.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», таблоїд News of the World, що видавався у Великобританії протягом 168 років, було закрито через скандал з прослуховуванням на початку липня. У корпорації Мердока почалися гучні відставки. Крім того, повідомлялося, що у британському газетному скандалі замішана українська діаспора.

 

Нагадаємо, раніше у зв'язку зі скандалом звільнився глава Скотленд-Ярду.

 

15 липня, у відставку подала виконавчий директор News International Ребека Брукс, відбулися й інші відставки в корпорації.

 

На початку цього тижня був знайдений мертвим журналіст Шон Хоар, що викрив News of the World, колишній репортер цього видання. Хоар звинуватив колишнього головного редактора News of the World Енді Коулсона в тому, що він заохочував співробітників прослуховувати телефони знаменитостей і жертв злочинів і їх родичів в гонитві за сенсаціями. Поліція досі не пояснила обставини його смерті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY