detector.media
18.05.2011 15:01
Юлія Мостова отримала премію Олександра Кривенка
Юлія Мостова отримала премію Олександра Кривенка

Юлія Мостова отримала премію імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці». Нагороду головному редактору газети «Дзеркало тижня. Україна» вручив 13 травня в Українському католицькому університеті почесний консул Королівства Нідерланди, депутат Львівської міської ради від РХП Богдан Панкевич, повідомляє Zaxid.net.

 

«Номінації - для людини, яку, напевне, представляти не треба, її знає вся інтелектуальна еліта», - зазначив пан Панкевич, вручаючи премію Юлії Мостовій.

 

Сама ж Юлія Мостова запевнила, що вручення премії її дуже зворушило і ця премія є їй дуже дорогою. Водночас вона висловила свій жаль, що у певний час доля розвела її з Олександром Кривенком «на клітинки різного кольору» і хоча вони потім це виправили, він не став її учителем: «Тільки коли його не стало, я зрозуміла, що ті питання, які в мене виникають, я мала задати йому», - сказала пані Мостова.

 

Окрім того, Юлія Мостова у своєму виступі наголосила, що «журналіст - вірний своїй професії, це той журналіст, який не пішов у піар і джинсу, а залишається шпигуном народу у владі, сам видобуває інформацію, ставлячи тим самим під ризик життя своє і членів своєї сім'ї».

 

За її словами, у сучасних реаліях утримувати людину в журналістиці можуть лише дві речі: самоповага і любов до країни, якої немає, але яку він намагається збудувати.

 

З нагоди вручення премії та урочистостей, присвячених пам'яті Олександра Кривенка, традиційну «Лекцію свободи» прочитав експерт Харківської правозахисної групи Всеволод Речицький.

 

Премія імені Олександра Кривенка вручалася вже всьоме у день народження легендарного журналіста - 13 травня. За попередні роки її лауреатами були Сергій Рахманін, Володимир Ар'єв, Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула та Мустафа Найєм.

 

Олександр Кривенко (13.05.1963-9.04.2003) - редактор і есеїст, засновник «Поступу» і «ПіКу», ТСН і Громадського радіо. Загинув в автокатастрофі в ніч з 8 на 9 квітня 2003 року. У пам'ять про нього його друзі щороку в день його народження організовують лекцію свободи та присуджують премію його імені українському журналістові - носієві цінностей, що їх плекав Олександр Кривенко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY