detector.media
28.02.2011 18:53
Мустафін виклав в інтернеті сюжети СТБ про Януковича

Заступник генерального директора телеканалу СТБ, керівник інформаційної служби Олексій Мустафін виклав в інтернеті у своїй колонці на «Українській правді» сюжети про річницю Януковича, які вийшли в ефір СТБ 25 лютого.

 

Обидва сюжети вийшли у випуску «Вікон-новин» о 22-й годині.

 

Однак, за інформацією ТК, був іще третій сюжет - Ганни Суряднової та Тимофія Кощія, який був знятий з ефіру о 18.00. Матеріали із цього сюжету були використані в колективному сюжеті, який вийшов о 22:00.

 

Сюжети, які вийшли о 22-й:

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, з джерел на каналі «Детектор медіа» стало відомо, що приводом для зняття сюжету 25 лютого з випуску новин о 18-й годині став дзвінок нардепа-регіонала Олени Бондаренко. Прес-служба Партії регіонів також оприлюднила заяву, в якій звинуватила «один із загальнонаціональних каналів під умовною назвою "С ... Б"» в провокації та інсценуванні подій, які дискредитують владу. Журналісти каналу в розмові з ТК заперечили факти, викладені в заяві.

 

Згодом керівник інформаційної служби телеканалу СТБ Олексій Мустафін заперечив інформацію про зняття з ефіру сюжету про обставини підготовки телепроекту «Розмова з країною» головою правління каналу Володимиром Бородянським, зауваживши, що сюжет зняв він особисто.

 

На підтримку журналістів СТБ виступив рух «Стоп цензурі!», закликавши політиків і топ-менеджмент припинити втручання в роботу ньюзруму.

 

Народний депутат, секретар парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець ініціюватиме розгляд питання про втручання в редакційну політику телеканалу СТБ на найближчому засіданні комітету, яке відбудеться 2 березня.

 

Народний депутат Арсеній Яценюк планує із цього приводу звернутися також до парламентської тимчасової слідчої комісії з питань цензури.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY