detector.media
01.11.2010 10:50
Законопроект «Про доступ до публічної інформації» зник з порядку денного Верховної Ради

Законопроект «Про доступ до публічної інформації» зник з порядку денного засідання Верховної Ради 2 листопада, який розданий депутатам перед засіданням погоджувальної ради 1 листопада. Про це ТК повідомив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко.

 

За його словами, у розданих документах законопроект призначений до розгляду в другому читанні на 16 листопада.

 

«Зараз на погоджувальній раді я буду піднімати питання про його повернення на 2 листопада. Адже було рішення залу (про перенесення) і протокольне доручення Володимира Литвина, який під стенограму сказав: "Ми його розглянемо 2 листопада"», - сказав ТК Андрій Шевченко.

 

Як повідомляла ТК, Верховна Рада 21 жовтня перенесла розгляду законопроекту «Про доступ до публічної інформації» на 2 листопада. «За» проголосував 251 народний депутат. На перенесенні наполягли члени фракції Партії регіонів.

 

Нагадаємо, що законопроект «Про доступ до публічної інформації» за дорученням голови Верховної Ради України Володимира Литвина був включений до розкладу засідань Верховної Ради України на 8 липня 2010 року, але був знятий з порядку денного. Наступного дня, 9 липня 2010 року, Верховна Рада не підтримала цей законопроект у другому читанні та в цілому, відправивши його на повторне друге читання.

 

Ухвалити закон про доступ до публічної інформації депутатів неодноразово закликали журналісти, зокрема і рух «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY