detector.media
Наталія Данькова
27.08.2010 16:03
На Новому та «Україні» з’являться вертикальні лінійки, а у Першого буде «чоловічий» прайм
На Новому та «Україні» з’являться вертикальні лінійки, а у Першого буде «чоловічий» прайм
У новому сезоні більшість телеканалів, які запускають осінні прем’єри, змінили програмування прайму

Канал «1+1», який навесні здивував усіх сміливим експериментом із вертикальним програмуванням (понеділок о 20.10 - «Міняю жінку», у вівторок та середу - «Суперзірка», а в четвер та п'ятницю - кінопоказ), вирішив не продовжувати експерименту. Проект «Міняю жінку», як і раніше, виходитиме щопонеділка о 20.10, а от із вівторка по четвер із 31 серпня на «1+1» вийдуть серіали. Зокрема, з 20.10 по 22.15 транслюватимуться дві серії третього сезону серіалу «Маргоша», а з 22.15 по 23.25 в ефір виходитиме прем'єра російського серіалу «Інтерни», також по дві серії. Нагадаємо, серіал «Маргоша» «Плюси» показують з осені 2009 року. «Інтерни» - комедійний серіал про роботу лікарів-інтернів (виробник - компанія «НТВ-кіно», у головній ролі - Іван Охлобистін).

 

Також із вівторка по п'ятницю о 17.25 на каналі виходитиме документальний проект власного виробництва «Сімейні драми». Як уже повідомляла ТК, проект подаватиме реконструкції реальних подій, які можуть мати місце в буднях пересічних родин: зради, борги, проблеми з вихованням дітей, конфлікти з батьками тощо. А одразу після них о 18.25 - ще один російський серіал, «Детективне агентство "Іван да Мар'я"» (виробник - «Рекут-Сінема»). У п'ятницю та суботу в пік-праймі (20.10) на каналі залишиться кінопоказ. Нагадаємо, минулого року пакет фільмів 20th Century Fox придбала саме група «1+1».

 

У неділю о цій порі «Плюси» покажуть серіал «Доктор Тирса» (виробник - «Централ Партнершіп»).

 

Натомість Новий канал вирішив кардинально не модернізувати сітки прайму: о 19.25 одразу після новин вийде продовження «Курсантів», а після них з 20.25 по 22.30 транслюватимуться ситкоми - «Щасливі разом», «Вороніни», а згодом можливо й «Татусеві дочки». Однак при цьому канал ввів вертикальну лінійку з нових проектів власного виробництва одразу після серіалів - о 22.25.

 

Так, у понеділок о цій порі транслюватиметься шоу-вікторина «Світлі голови» (за форматом, проект має стати модернізованою версією «Хто проти блондинок?»: групі з п'яти-шести представниць «світу білявок» потрібно буде відповідати на запитання телеглядачів), у вівторок - реаліті «Здрастуйте, я ваша мама!» (за умовами шоу, мама або тато їде з родини на тиждень, натомість приїжджає бабуся, щоб допомогти зятю чи невістці), у середу - «Зроби мені смішно» (в основу програми покладено гру «Крокодил»; учасники шоу - Андрій Доманський, Сергій Притула, Олександр Педан, Маша Єфросиніна та різноманітні зірки), у четвер - документальний проект «Новий погляд» (цикл програм, кожен випуск присвячений окремій темі, наприклад, «Найстрашніші місця України», «Імперія запахів», «Сучасні монархи та їх життя», «Сурогатне материнство», «Чи існують зомбі?» тощо), а в п'ятницю, як і минулого сезону - «Інтуїція» (українська адаптація американського формату Identity).

 

У вихідні Новий також вирішив не змінювати часу виходу свого талант-шоу: як і «Фабрика зірок», «Україна сльозам не вірить» транслюватиметься о 20.00 у неділю. Нагадаємо, це талант-шоу за оригінальною ідеєю каналу, в якому учасники змагатимуться у вокальних та акторських здібностях. Переможці зніматимуться в комедії Костянтина Меладзе.

 

У праймі СТБ істотних змін порівняно з минулим сезоном не передбачається. Зокрема, збережуться серіальні лінійки о 18.10 (серіал «Адвокат») та о 21.25 («Кулагін та партнери»). О 20.10 з понеділка по середу, як і раніше, виходитимуть «Чужі помилки», у четвер - «Російські сенсації», які з жовтня, за інформацією прес-служби, замінить серіал «Містичні історії».

 

Також залишиться вертикальна лінійка о 19.10: у понеділок - «Пошуки істини», у вівторок - «Правила життя», у середу - «Зіркове життя», у четвер - «Моя правда», у п'ятницю - художній фільм.

 

У п'ятницю о 20.00, як і в попередні сезони, виходитиме танцювальне шоу «Танцюють всі - 3» (адаптація формату So you think you can dance?). А в суботу о 19.00 транслюватиметься новий проект каналу - «Х фактор». Нагадаємо, це вокальне шоу, створене за форматом The X Factor, вийде на СТБ вперше У перших, непрямоефірних випусках шоу буде показано кастинги, після цього - репортажі з тренувального табору та візити конкурсантів до осель суддів.

 

Новий сезон на «Інтері» стартує на початку жовтня, за інформацією прес-служби каналу, суттєвих змін у програмуванні прайму не передбачається. Лише, за попередньою інформацією, в будні о 18.10 з'явиться нове ток-шоу Юлії Литвиненко.

 

«Україна», за словами програмного директора Ірини Курчакової, з осені відкриває новий серіальний слот: замість «Шустер live» з 6 вересня о 19.30 виходитиме серіал «Маруся».

 

Також змінить свій слот і суспільно-політичне ток-шоу Савіка Шустера: тепер у п'ятницю воно виходитиме о 20.20 і триватиме на годину довше. Нагадаємо, раніше проект починався о 21.30, як і його основний конкурент «Велика політика». Однак на сьогодні не відомо, в якому слоті виходитиме політичне шоу «Інтера» і чи перетинатиметься воно в часі з проектом «Савік Шустер студія».

 

При цьому на ТРК «Україна» залишиться серіальна лінійка о 20.20.

 

Окрім цього «Україна»», як і Новий канал, запустить вертикальне програмування у слоті 22.20. «Слот о 22.20 стане ще більш чоловічим, окрім "Відкритого доступу" з Андрієм Данилевичем у четвер з'явиться публіцистична програма у середу та розважальна у вівторок», - наголошує пані Курчакова.

 

Також канал планує зміни у праймі вихідних. «У суботу в сітці каналу відбудеться розділення слотів між чоловіками та жінками. Весь ранній прайм-тайм та пік-тайм ми віддаємо програмам для всієї родини, й у першу чергу він буде спрямований на жіночу аудиторію (makeover "Оголена красуня", талант-шоу "Народна зірка" та прем'єрні мелодрами)», - наголошує Ірина Курчакова. А пізній пройм-тайм суботи, за її словами, стане більш чоловічим: після 21.00 у жовтні стартує contest-шоу «Ти - чемпіон» та ситком для чоловіків.

 

Незмінним залишиться програмування у неділю: о 17.00 й надалі виходитиме шоу «Граєш чи не граєш?», а після нього транслюватимуться сімейні саги тривалістю по три серії (зокрема, «Віра, надія, Любов»).

 

На ICTV у програмуванні прайму буднів також не планується нововведень. Як і раніше, після зв'язки «Фактів» та «Надзвичайних новин» виходитимуть дві серіальні лінійки о 19.50 - 21.55 та о 21.55 - 23.00. У найближчий тиждень о цій порі канал покаже «Десантуру» та «Мент у законі». О 23.00 щопонеділка традиційно транслюватиметься «Свобода слова», у решту днів - кінопоказ. Відмінне від решти буднів програмування залишиться у вечірніх слотах п'ятниці: після всіх новин та кіно виходитимуть розважальні шоу - Comedy club, Real Comedy та «Голі і смішні».

 

Але при цьому ICTV вніс зміни у прайм неділі: о 16.55 вийде прем'єра проекту «Море по коліно» (нагадаємо, це адаптація формату Hole in the Wall, на замовлення каналу виробляє «Студія Пілот»; за умовами гри учасники мають вписатися у фігурний виріз у стіні, що насувається на них). Далі після новин, за інформацією прес-служби, транслюватимуться прем'єрні «кіно-хіти» (воєнне кіно, пригодницькі фільми, екшни тощо) одразу по три серії.

 

Перший національний структурував сітку прайму і створив стабільні лінійки. Зранку та вдень у передпраймі на каналі виходитимуть шоу у прямому ефірі, а не в запису, як раніше (це «Легко бути жінкою» та «Нащадки»). Після «Нащадків» о 17.00 з'явилася вертикальна лінійка проектів «Здоров'я», «Шеф-кухар» та «Віра. Надія. Любов».

 

А от у пік-праймі «вертикалі», як за минулого керівництва, не буде. Нагадаємо, раніше на Першому о 20.00 виходили: по понеділках - «Попередження з Миколою Вереснем», по вівторках - «Загадки археології», по середах - «Громадська варта» або «Батьки та діти», по четвергах - документалістика, по п'ятницях - «Знайдемо вихід». Тепер ці вечірні слоти буде зорієнтовано на чоловічу аудиторію.

 

Після суспільно-політичного шоу «Про головне» (19.00) виходитиме «Чоловічий клуб» (19.40), далі о 21.00 - новини «Підсумки для», регіональна рубрика «Слово регіонам» (кожна ОДТРК готуватиме інформацію про своє місто та його проблеми хронометражем 10 хвилин) та спортивні новини, а далі о 21.45 - продовження «Чоловічого клубу» або футбольні матчі. Як уже повідомляла ТК, «Чоловічий клуб» складається з трансляції архівних боксерських поєдинків за участю найкращих українських спортсменів. Кожен поєдинок буде доповнено 15-хвилинною студією з відомими особистостями спортивного світу. Наприкінці серпня планується показати в прямому ефірі бої за звання Чемпіона світу за версіями WBA та EBU. Надалі проект буде доповнено ще й реслінгом, єдиноборствами та іншими цікавими для чоловічої аудиторії видами спорту.

 

«Проекти, які були в праймі раніше, не набирали високих показників. "Чоловічий клуб" зараз є рейтинготворчим продуктом. Тому що в цей час інші канали переважно орієнтуються на жіночу аудиторію. І нам нічого не залишається, як шукати іншу аудиторію, щоб бути конкурентоздатними. Ми не ставимо собі за мету будувати прайм на серіалах, на це в нас немає грошей», - зазначив у коментарях ТК генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

 

Ілюстрація - liveinternet.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY