detector.media
25.06.2010 13:39
Міністерство праці не знайшло порушень у намірах керівництва НТКУ скоротити понад 150 людей

Перевірка Міністерства праці та соціальної політики  не виявила порушень у додержанні законодавства про працю в діяльності Національної телекомпанії України. Про це йдеться на сайті Першого національного.

 

Зокрема перевіркою встановлено, що на підставі наказу №202 від 28 квітня у зв'язку зі змінами в організації виробництва, а саме скорочення штату та чисельності працівників та запровадженні нового штатного розпису телекомпанії передбачено скорочення 155 працівників. Нагадаємо, генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф розповів в інтерв'ю, надісланому на адресу ТК, що він має намір звільнити 158 осіб.

 

В акті перевірки Мінпраці йдеться, що попередній штатний розпис на квітень-грудень 2010 року передбачав 1748,0 штатних одиниць,  а змінений штатний розпис на липень-грудень 2010 року - 1593,0 штатних одиниць. Адміністрація телекомпанії звернулась до профспілки щодо надання згоди на звільнення 118 працівників, як таких, «що мають більш низьку кваліфікацію та/або продуктивність праці». Саме тому, на думку перевіряючих, законодавство про працю не було порушено.

 

Як вже повідомляла ТК, керівництво профспілки непокоїло те, що профком не був попереджений за три місяці. Однак в акті Міністерства праці наголошується, що «контроль за виконанням вимог статті 22 закону «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» не входить до повноважень Держнагляду праці».

 

Нагадаємо, після звернення профкому профспілки працівників культури НТКУ до Держнагляду праці з проханням перевірити додержання законодавства про працю з приводу скорочення штату телекомпанії, була здійснена перевірка діяльності НТКУ Міністерством праці та соціальної політики.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY