detector.media
28.04.2010 18:03
Комітет з питань свободи слова рекомендує парламенту взяти до відома звіт Нацради

Профільний парламентський комітет під час засідання 28 квітня розглянув звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за 2009 рік і рекомендував Верховній Раді взяти його до відома.

 

Перший заступник голови комітету Андрій Шевченко, виступаючи з цього питання, застеріг Нацраду, щоб у майбутньому вона не припускалася порушення порядку прийняття регуляторних актів.

 

Голова підкомітету з питань телебачення Олена Бондаренко зауважила, що звіт Нацради треба взяти до відома. «У мене багато питань до Нацради, але до її попереднього складу», - сказала вона нещодавно призначеному голові Нацради Володимиру Манжосову.

 

Член комітету Володимир Ландік побажав Нацраді при розподілі частот більше опікуватися регіональними телерадіомовниками. «Люди хочуть знати, що у них в регіоні чи місті робиться, а не дивитися тільки столичні новини», - зазначив він.

 

Члена комітету Миколу Баграєва цікавили питання, пов'язані з запровадженням цифрового мовлення. «Яка концепція розвитку цифрового мовлення буде взята за основу, хто нею буде займатися?», - запитав він у голови Нацради.

 

Андрій Шевченко запропонував розробити рекомендації, спрямовані на поліпшення діяльності Нацради.

 

Члени комітету одноголосно вирішили не тільки рекомендувати Верховній Раді взяти до відома звіт Нацради, а й за підсумками його обговорення розробити рекомендації, спрямовані на поліпшення діяльності цього регуляторного органу.

 

Нагадаємо, Національна рада затвердила свій звіт за 2009 рік рішенням від 20 січня. 27 січня у встановлений законом термін (не пізніше 1 лютого) документ був поданий на розгляд президенту і Верховній Раді, перед якими звітує регуляторний орган. Президент прийняв звіт 1 лютого.

 

Минулого року президент прийняв звіт 5 лютого. А Верховна Рада так і не змогла його заслухати.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY