detector.media
22.02.2010 15:34
MTG оголосила про збільшення своєї частки у «Viasat Україна» до 85%

Медіакомпанія Modern Times Group AB 22 лютого оголосила про підписання угоди щодо викупу в Strong Media Group Ltd. додаткових 35% акцій Viastrong Holding AB, що управляє платформою платного супутникового телебачення Viasat в Україні через ТОВ «Віжн ТБ».

 

Фінансові умови угоди не розголошуються. Транзакція є предметом до подальшого погодження відповідними регуляторними органами і має бути завершена протягом другого кварталу 2010 року.

 

Нагадаємо, MTG підписала партнерську угоду зі створення спільного підприємства зі Strong у вересні 2007 та запустила у квітні 2008 платформу Viasat в Україні. До цього часу MTG володіла часткою 50% і пропорційно брала участь у прибутках та витратах бізнесу «Viasat Україна». Після завершення транзакції MTG повністю консолідує у звітності Viasat Broadcasting операційні результати «Viasat Україна» в  бізнес-сегменті «Платне ТБ - ринки, що розвиваються».

 

Президент і голова правління MTG Ганс-Хольгер Альбрехт зауважив, що MTG продовжить інвестувати в розвиток української платформи, яка розташована на перспективному ринку. «Збільшення частки в акціонерному капіталі збільшує потенціал MTG за рахунок постійних інвестицій, які ми здійснюємо. Нещодавнє придбання частки 50% "Радуга ТБ" - національної супутникової платформи в Росії, а також інвестиція в український бізнес ще раз демонструє нашу зацікавленість в бізнесі платного ТБ на ринках, що розвиваються», - заявив він.

 

Довідка:

Modern Times Group (MTG) - шведська медіакомпанія, друга за розміром у Європі телемовна група. Володіє компанією Viasat Broadcasting, що надає послуги супутникового ТБ в 9 країнах (Швеції, Норвегії, Данії, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литві, Україні та Росії) понад мільйону абонентів. Зокрема Viasat Baltic і «Viasat Україна» налічують 216 тис. преміальних абонентів станом на кінець 2009 року. Viasat також пропонує 11 власних тематичних каналів у 25 країнах. Крім цього, MTG є найбільшим акціонером російської телекомпанії «CTC Медиа» й найбільшим оператором у сегменті комерційного радіо в скандинавському та балтійському регіонах.

 

ТОВ «Віжн ТБ» (ТМ Viasat) - перший український ліцензований провайдер платного цифрового супутникового телебачення, що пропонує послуги під торговою маркою Viasat. Послуга Viasat в Україні надається з квітня 2008 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY