detector.media
15.01.2010 11:46
Головним редактором «Кримської світлиці» став Леонід Пилунський

Кабінет Міністрів України призначив новим головним редактором газети «Кримська світлиця» лідера кримської організації Народного руху України Леоніда Пилунського, повідомляє «Радіо Свобода». Нового керівника вже представили трудовому колективу.

 

Попередній редактор Віктор Качула відмовився передавати майно редакції і свій кабінет, тож нове керівництво змінило замки на дверях редакції. Частина журналістів підтримали Віктора Качулу і написали заяви про звільнення, серед них - редактор дитячого додатку «Джерельце», заслужений журналіст України Данило Кононенко і відповідальний секретар газети Володимир Совик.


Леоніду Пилунському - 62 роки. У 90-ті роки він був відомим російськомовним радіожурналістом. Спершу вів радіопрограми для моряків, потім створив першу в Криму інтерактивну програму «Радіо Сірєнєвий Айсберг». Потім, познайомившись із В'ячеславом Чорноволом, пішов у політику, став депутатом. До виходу на пенсію працював у виконавчій владі.


В інтерв'ю «Радіо Свобода» він сказав, що має намір повернути «Кримській світлиці» «справжнє обличчя», зробити її «сучасною і живою», підняти наклад до 10 тисяч примірників і відкрити корпункти в усіх найбільших містах півострова. Вихід нового числа «Світлиці» Леонід Пилунський обіцяє вже наступного тижня.

 

Нагадаємо, що незадовго до Нового року Мінкультури звільнило головного редактора «Кримської світлиці» Віктора Качулу, заблокувало поширення першого (вже віддрукованого) числа газети і не дозволило друк другого. 12 січня на зустрічі з регіональними журналістами президент Віктор Ющенко заявив, що врятує «Кримську світлицю» і доручив міністру культури Василю Вовкуну у дводенний термін розібратися із ситуацією. Разом з тим, Віктор Качула не збирається здаватися і готується до суду, куди подав позов.

 

Громадсько-політична і літературна газета «Кримська світлиця» виходить у Сімферополі з 30 грудня 1992 року. Останні два роки співзасновником видання стало Міністерство культури і туризму України. Газета виходить щотижня на 24 сторінках накладом близько 3 тисяч примірників у Сімферополі і розповсюджується на території всієї України, а також в Українській діаспорі. Колектив газети також видає дитячий щомісячник «Джерельце».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY