detector.media
01.10.2009 18:52
Духовенство просить владу засудити керівництво «1+1» за знущання над церквою

УПЦ КП звернулася до влади із закликом засудити керівництво телеканалу «1+1» за «знущання над Церквою» в циклі сюжетів «У Бога за пазухою», повідомляє «Релігійно-інформаційна служба України».

 

28 вересня на зборах архієреїв та благочинних у Тернопільській області -   Тернопільсько-Кременецької, Тернопільсько-Бучацької та Тернопільсько-Теребовлянської єпархій Української православної церкви Київського Патріархату, духовенство вирішило звернутися до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, проукраїнських політичних партій та організацій із закликом «припинити знущання над Церквою та засудити дії керівництва телеканалу «1+1», вимагати їх публічного вибачення перед духовенством і вірними всіх конфесій, спаплюжених в сюжетах під назвою "У Бога за пазухою"».

 

У зверненні сказано, що як публічного вибачення не буде, то потрібно «підняти питання про закриття телеканалу, як такого, що пропагує антидержавні настрої в суспільстві, використовуючи медійний ресурс, з поданням заяв до органів прокуратури».

 

Настоятель Свято-Троїцького духовного центру на честь князя Данила Галицького у Тернополі о. Анатолій Зінкевич назвав сюжети про Церкву на каналі «1+1» компрометуючими і порівняв їх з «червоним терором». «Такого знущання і "шельмування" Церква не зазнавала з часів "червоного терору", і це завдало важкого удару її авторитету. Постає питання, кому це вигідно? Відповідь однозначна - це вигідно ворогам і недругам України... Церква - це спільнота віруючих, і ця спільнота складається з українців, а те, що показали по телебаченню, - це виклик Церкві, значить, і виклик народу України», - цитує РІСУ виступ священика на архієрейських зборах.

 

Спеціальний проект ТСН «У Бога за пазухою» стартував в ефірі телеканалу «1+1» 20 вересня. Це цикл журналістських досліджень Олексія Душки щодо службових зловживань та неприпустимих дій з боку деяких представників духовенства. Тема сюжетів ТСН - корупція у церквах, боротьба за парафії та парафіян, зв'язки між церквою і політиками, розкішне життя священнослужителів, секти.

 

Нагадаємо, раніше ТСН випускав спецпроекти «Земля розбрату», «Біла халатність», «Жерсть мундира», «Поки батьки не бачать», «Територія позитиву», «Дорогосказ». «Жерсть мундира» Жана Новосельцева, свого часу, викликала гостру реакцію МВС та звинувачення «1+1» у «відмиванні грошей». Проте публічний конфлікт між міністром Юрієм Луценком і каналом так і завершився нічим.

 

«Детектор медіа» звернулася до прес-служби каналу «1+1» з проханням прокоментувати звинувачення в пропаганді антидержавних настроїв і знущанні над церквою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY