detector.media
26.05.2009 17:33
Нацрада знову вказала Кваснюку на неприпустимість зловживання свободою діяльності

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 26 травня розглянула результати позапланової перевірки одеської телекомпанії АТВ при ОНАЗ імені Попова. Перевірка проводилася у зв'язку зі скаргою глядачів: в ефірі програм «Лінія фронту» та «Правда» (ведучий Григорій Кваснюк) людей закликали до перекриття траси «Одеса - Київ».

 

Нацрада зафіксувала факт порушення статті 6 закону України «Про телебачення і радіомовлення» (неприпустимість зловживання свободою діяльності), проте попередження компанії не винесла, а скерувала лист про неприпустимість таких порушень до керівництва телекомпанії

 

«Ми не винесли попередження даній телекомпанії, бо вже кілька років перебуваємо у судовому процесі з АТВ. Відтак ухвалою суду нам заборонено вчиняти будь-які дії щодо цієї ТРК. Тим не менш ми провели перевірку і зафіксували ще одне порушення в ефірі телекомпанії, що свідчить про те, що зловживання свободою слова в ефірі АТВ мають системний характер», - прокоментувала рішення член Нацради Тетяна Лебедєва.

 

АТВ має три попередження регуляторного органу, у зв'язку з чим Нацрада прийняла рішення про анулювання її ліцензії у грудні 2007 року та подала до суду. Однак суд в Одесі вже другий рік не може прийняти рішення по цій справі. 4 березня 2009 року Нацрада прийняла рішення виключити АТВ з універсальної програмної послуги у місті Одесі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY