detector.media
25.11.2005 12:53
Хорошковський в Москві йде на підвищення
Валерій Хорошковський замінить Олександра Абрамова на посаді президента Evraz Group з 1 січня 2006 року.

Про це у п'ятницю повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію компанії.

За словами агентства, Абрамов також залишить посаду голови ради директорів Evraz Group. З 1 травня 2006 року Раду очолить виконавчий директор "Євразу" Олександр Фролов.

У свою чергу Абрамов, основний акціонер "Євразу", залишиться членом ради директорів компанії.

На думку Ради директорів, Хорошковський має всі якості, необхідні на цій посаді. До приходу в "Євраз" в 2004 року Хорошковський був міністром економіки.

У повідомленні наголошується, що Абрамов продовжить брати активну участь в розвитку "Євраз Груп" і сприяти зростанню акціонерної вартості.

Коментуючи рішення Ради директорів, Абрамов зазначив: "Мене як чільного акціонера дуже радують досягнення компанії. Зараз, коли вона стала публічною компанією, розділення ролей президента і голови ради директорів сприятиме поліпшенню рівня корпоративного управління".

"Я переконаний у тому, що передаю управління компанією в надійні руки двох талановитих менеджерів, з якими я тісно співпрацював протягом багатьох років", - додав він.

Зміна ринкової кон'юнктури мала негативний вплив на операції Evraz Group, що може призвести до погіршення результатів компанії в II півріччі 2005 року порівняно з I півріччям, йдеться у повідомленні Evraz.

Група не публікувала проміжну звітність за міжнародними стандартами за I півріччя.

Як відомо, "ЄвразХолдинг" є управляючою компанією гірничо-металургійної промислової групи "Evraz Group S.A.", підприємства якої розташовані переважно в Росії.

"ЄвразХолдинг" управляє основними підприємствами групи: Нижньотагільським, Західно-Сибірським і Новокузнецьким металургійними комбінатами, компанією "Євразруда", Качканарським і Високогірським гірничо-збагачувальними комбінатами, а також Находкінським морським торговим портом.

Компанія "Evraz Group S.A." є найбільшим виробником сталі в Росії. В 2004 році загальний обсяг виплавки сталі підприємствами групи становив 13,7 млн. тонн.

Валерій Хорошковський в Україні володіє каналом "Інтер". Раніше він продав "Укрсоцбанк" Віктору Пінчуку. Хорошковський є міноритарним акціонером "Євразу".

Українська правда

Читайте також:

«Интер»: легализация «джинсы»?

Мустафін даватиме коментарі щодо подій на «Інтері» лише після своєї офіційної відставки

Мустафін йде з "Інтера"

Валерий Хорошковский: У меня в России выше вероятность увидеть бурых медведей, чем Бакая

Телемагнат из “Евразхолдинга”

"Интер" проявил наблюдательность

В складі правління телеканалу «Інтер» відбулися зміни. В Наглядову раду каналу увійшла Світлана Плужнікова

Збори акціонерів "Інтеру" обрали Хорошковського головою Наглядової ради
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY