detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
18.04.2024 15:25
Фіналістками Премії імені Ґонґадзе 2024 стали Анна Бабінець, Ольга Руденко й Тетяна Трощинська
Фіналістками Премії імені Ґонґадзе 2024 стали Анна Бабінець, Ольга Руденко й Тетяна Трощинська
Переможця Премії оголосять у Києві 21 травня, у день народження Георгія Ґонґадзе.

Капітула Премії імені Георгія Ґонґадзе визначила короткий список номінантів на здобуття відзнаки за 2024 рік. До нього ввійшли журналістки Анна Бабінець, Ольга Руденко та Тетяна Трощинська, повідомляється на сайті премії.

Лауреата Премії традиційно оголосять у Києві 21 травня, у день народження Георгія Ґонґадзе.

До Капітули Премії імені Георгія Ґонґадзе цього року ввійшли: журналістка, керівниця мовлення «Голосу Америки» у Східній Європі Мирослава Ґонґадзе, президент Українського ПЕН, філософ, письменник і журналіст Володимир Єрмоленко, журналістка, співзасновниця видання «Українська правда» Олена Притула, декан Києво-Могилянської бізнес-школи Олександр Саврук, меценатка Премії Ґонґадзе Марина Дерепа, лауреат Премії Ґонґадзе 2024 Богдан Логвиненко, лауреатка Премії Ґонґадзе 2021 Мирослава Барчук і культурна менеджерка та креативна директорка Українського інституту Тетяна Філевська.

За умовами Премії, лише члени Капітули мають право номінувати журналістів на її здобуття та визначати володарів спеціальних відзнак

Критерії для висунення претендентів — відданість принципам та цінностям незалежної журналістики; інноваційність; суттєвий внесок у розвиток окремого жанру чи медіасередовища в цілому; створення матеріалів, що призвели до вирішення або розуміння певних проблем у суспільстві та змін у країні.

Претендувати на Премію можуть лише журналісти, які працюють в Україні і які протягом останніх 5 років лишалися в професії.

Премія імені Георгія Ґонґадзе заснована у 2019 році Українським ПЕН у партнерстві з родиною Георгія Ґонґадзе, Києво-Могилянською бізнес-школою та виданням «Українська правда». Меценатами премії є виключно випускники Києво-Могилянської бізнес-школи, які підтримують цінності Премії та прагнуть змінювати українське суспільство через якісну професійну журналістику. 

Лауреатами Премії в попередні роки стали Вахтанґ Кіпіані (2019), Павло Казарін (2020),  Мирослава Барчук (2021), Мстислав Чернов і Євген Малолєтка (2022), Богдан Логвиненко (2023). У 2022 році також Спецвідзнаку посмертно отримав фотожурналіст Макс Левін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY