detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
08.04.2024 10:02
У Німеччині лауреатами цьогорічної Премії за свободу ЗМІ оголосили подружжя Навальних
У Німеччині лауреатами цьогорічної Премії за свободу ЗМІ оголосили подружжя Навальних
Цією нагородою вшанували їхню боротьбу проти путінської диктатури. 16 лютого цього року стало відомо про смерть Олексія Навального в російській колонії.

У Німеччині лауреатами цьогорічної Премії за свободу ЗМІ (Freiheitspreis der Medien) стали Юлія Навальна та посмертно Олексій Навальний. Про це написав «Укрінформ» із посиланням на повідомлення організатора — видавничу групу Weimer Media Group.

Церемонію нагородження проведуть під час політико-економічного конгресу Людвіга Ерхарда.

«Юлія Навальна є сміливою лідеркою руху опору в Росії. Після смерті свого чоловіка Олексія, який загинув 16 лютого 2024 року в сибірському таборі від рук катів за наказом Володимира Путіна, вона є лідером демократичного пробудження в Росії. Протягом багатьох років Навальні були найвидатнішими опозиційними активістами путінської деспотії», — йдеться в заяві журі.

У своїй заяві члени журі також згадали про виступ Юлії Навальної в Європарламенті, де вона закликала світ покарати Путіна за всі його злочини.

«Подружжя Навальних вшановується за хоробру та ненасильницьку боротьбу проти жорстокої диктатури в Росії. Вони є обличчями кращої, нової, вільної та демократичної Росії. Вони є героями опору нашого часу, які готові пожертвувати своїм життям заради кращого світу», — заявили члени журі.

Юлія Навальна прийме нагороду особисто. З промовою виступить лідер Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц.

Нагадаємо, 16 лютого російські медіа з посиланням на управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу РФ повідомили про те, що в російській колонії помер опозиційний політик Олексій Навальний.

19 лютого Юлія Навальна, дружина російського опозиційного політика Олексія Навального, виступила із заявою, у якій оголосила, що продовжуватиме справу свого чоловіка.

Читайте також:

Фото: Mladen Antonov / AFP via Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY