detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
02.04.2024 20:45
Франція запропонує ввести санкції ЄС проти російських компаній, що поширюють дезінформацію
Франція запропонує ввести санкції ЄС проти російських компаній, що поширюють дезінформацію
Про це заявив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне під час пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Парижі.

Франція запропонує запровадити загальноєвропейські санкції проти російських компаній, які поширюють дезінформацію. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне, повідомляє The Guardian.

«Я запропоную ввести санкції проти тих, хто підтримує режим дезінформації», — сказав посадовець під час пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Парижі.

Стефан Сежурне поки що не уточнював деталей.

Нагадаємо, 12 лютого французький орган протидії іноземному впливу Viginum заявив про викриття спецоперації Росії під назвою «Portal Kombat», у межах якої мережа російських вебсайтів поширювала на Заході кремлівську пропаганду про війну в Україні.

Нещодавно ми також повідомляли про те, що, за даними чеської контррозвідки (BIS), обвинувачений в держзраді екснардеп від «ОПЗЖ» Віктор Медведчук та пропагандист і колишній генпродюсер нині забороненого каналу «112 Україна» Артем Марчевський курували російську мережу впливу, що базується в центрі Праги й використовує проросійський новинний сайт Voice of Europe. Через ресурс поширювали антиукраїнські матеріали та фінансували неназваних європейських політиків для впливу на майбутні вибори до Європарламенту. 

На світлині — глава МЗС Франції Стефан Сежурне

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY