detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
31.03.2024 12:00
Стрічка «Довбуш» отримала Гран-прі міжнародного кінофестивалю «Птах»
Стрічка «Довбуш» отримала Гран-прі міжнародного кінофестивалю «Птах»
Темою цьогорічного українського Міжнародного кінофестивалю у Великій Британії була «Українська культура та ментальність у контексті європейської».

Стрічка режисера Олеся Саніна «Довбуш» здобула Гран-прі українського Міжнародного кінофестивалю у Великій Британії «Птах». Про це повідомила пресслужба кінофестивалю у фейсбуці, передає «Укрінформ».

«Гран-прі Фестивалю одностайним рішенням присуджується неймовірно потужному фільму, що проносить ідею волелюбності із глибини історії у наші часи.

Неймовірний талант та робота потужної знімальної групи на чолі із режисером Олесем Саніним та продюсером Максимом Асадчим, завдячуючи живопису Сергія Михалючука, видатній музиці та яскравим акторським роботам, народили цей фільм, що назавжди буде вписаний у головні кінотвори України», — йдеться у повідомленні.

Найкасовіший український ігровий фільм 2023 року «Довбуш» розповідає про найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олексу Довбуша. Жорстоке правління місцевих магнатів змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей та слави, а другий — боротьби за справедливість для людей. 

Журі кінофестивалю «Птах» також оголосило переможців в інших номінаціях:

Темою цьогорічного українського Міжнародного кінофестивалю у Великій Британії «Птах» була «Українська культура та ментальність у контексті європейської». Організатори робили наголос у показах на українську історію, культуру та історичні постаті, що вплинули на загальноєвропейський розвиток.

Фестиваль підтримали міська влада Брайтона, телевізійний медіахолдинг Latest CIC, BBC Sussex, депутати парламенту Великої Британії, зірки телебачення й кіно Британії та кінематографісти UK.

Читайте також: 

Фото: кадр з фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY