detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.03.2024 19:30
Фільм Анни Бурячкової «Назавжди-назавжди» візьме участь в основному конкурсі Вільнюського кінофестивалю
Фільм Анни Бурячкової «Назавжди-назавжди» візьме участь в основному конкурсі Вільнюського кінофестивалю
Найбільший кінофестиваль Литви цьогоріч проходить з 14 по 27 березня.

Фільм «Назавжди-назавжди» української режисерки Анни Бурячкової візьме участь у Вільнюському міжнародному кінофестивалі у межах основної конкурсної програми. Про це повідомила пресслужба Державного агентства України з питань кіно.

Найбільший кінофестиваль Литви — Вільнюський Kino Pavasaris — цьогоріч проходить з 14 по 27 березня. Покази стрічки Анни Бурячкової відбуваються 25 та 26 березня.

У Держкіно нагадали, що два роки тому фільм «Назавжди-назавжди», що перебував на стадії виробництва, був нагороджений Литовським центром кінематографії як найкращий проєкт Coming Soon під час Meeting Point.

У повнометражному ігровому фільмі йдеться про київських підлітків 1990-их, дорослішання, перше кохання та досвід виживання. Стрічка стала копродукцією України та Нідерландів. Сценарій Бурячкова написала спільно з режисеркою Мариною Степанською. Головні ролі виконали Аліна Чебан, Артур Алієв, Захар Шадрін та Єлизавета Цілик. У фільмі також знялася актриса театру та кіно, телеведуча й інфлюенсерка Даша Малахова.

Світова прем'єра картини відбулася торік у межах 80-го Венеційського кінофестивалю.

У жовтні 2023-го фільм «Назавжди-назавжди» брав участь у 16-му Фестивалі кіно Центральної та Східної Європи CinEast у Люксембурзі. У листопаді минулого року стрічку відзначили призом на 33-му кінофестивалі Film Festival Cottbus у німецькому Котбусі.

Нещодавно стрічку показали у програмі Narrative Feature Манчестерського кінофестивалю. 

Постер: офіційна фейсбук-сторінка фільму «Назавжди-назавжди»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY