detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
20.03.2024 17:40
Комітет свободи слова створив нову громадську раду. Список членів
Комітет свободи слова створив нову громадську раду. Список членів
Склад оновленої громадської ради був затверджений 20 березня на засіданні Комітету.

Комітет з питань свободи слова затвердив оновлений склад на засіданні 20 березня, йдеться на сайті відомства. 

Так, членами громадської ради стали: 

Згідно з положенням, ключовими цілями Громадської ради з питань свободи слова є забезпечення прав на свободу слова, прав громадян на інформацію, гарантій діяльності засобів масової інформації, захисту прав журналістів і працівників засобів масової інформації.

Орган займатиметься, зокрема, громадською експертизою законопроєктів у сфері свободи слова, прав громадян на інформацію, захисту прав журналістів і працівників засобів масової інформації; поданням на розгляд комітету пропозицій щодо основних засад національної політики, а також покращення стану дотримання та виконання міжнародних зобов’язань України у цій сфері; відстеженням та аналізом діяльності органів влади, пов’язаної з дотриманням права на свободу слову та інформацію, інформуванням комітету з цих питань; контролем перебігу справ щодо порушення прав журналістів та їхньої діяльності тощо.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що 9 грудня 2023 року Верховна Рада України призначила Ярослава Юрчишина головою Комітету з питань свободи слова. Про пріоритетні напрями в роботі парламентського Комітету можна прочитати в колонці Ярослава Юрчишина на «ДМ».

Читайте також:

Фото: ВРУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY