detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
19.03.2024 10:37
Держави НАТО вивчатимуть досвід України у сфері стратегічних комунікацій під час війни
Держави НАТО вивчатимуть досвід України у сфері стратегічних комунікацій під час війни
В Альянсі виявили інтерес до напрацювань в Україні у сфері протидії російській пропаганді та дезінформації.

НАТО зацікавлене у вивченні унікального досвіду України у веденні успішних комунікацій під час війни. Такий ключовий підсумок установчого засідання Комітету з питань стратегічних комунікацій Ради Україна — НАТО, яке відбулось у Брюсселі 18 березня, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України. Новостворений комітет в Альянсі розглядають у першу чергу як ефективний інструмент взаємодії у цьому напрямі.

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко ознайомив учасників засідання з роботою у сфері забезпечення інформаційної безпеки та заходами щодо протидії російській пропаганді та дезінформації. Окрему увагу було приділено питанню комунікацій із населенням на тимчасово окупованих територіях України та механізмам безпечного донесення правдивої і достовірної інформації до співгромадян, які перебувають в окупації, відзначають у МКІП.

«Союзники також підтвердили готовність підтримувати Україну, зокрема у протидії російській пропаганді та дезінформації, а також у збереженні теми підтримки України у фокусі міжнародної уваги», — йдеться у повідомленні Мінкульту.

Раніше повідомлялось про те, що в НАТО сформулювали підходи організації до боротьби з дезінформацією. В оприлюдненому на офіційному сайті Альянсу документі дається чітке визначення того, що таке дезінформація, пояснюється, чому вона становить небезпеку, і розповідається, чому НАТО приділяє цьому явищу увагу. Крім того, в документі йдеться про те, як НАТО протистоїть дезінформації, і дано рекомендації, як виявити і запобігти її поширенню.

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY