detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
15.03.2024 20:36
Кабмін визначив розташування Національного військового меморіального кладовища в Гатному
Кабмін визначив розташування Національного військового меморіального кладовища в Гатному
Раніше уряд виділив на будівництво та функціонування кладовища 515 мільйонів гривень.

Кабінет Міністрів ухвалив документ, який визначає розташування Національного військового меморіального кладовища в селі Гатне на околицях Києва. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає «Укрінформ».

Шмигаль поінформував, що уряд затвердив документ, який чітко визначає розташування Національного військового меморіального кладовища на двох ділянках у Гатненській громаді Фастівського району Київської області.

За його словами, створення такого кладовища має дуже велике значення для країни «і тому — в центрі уваги нашого уряду».

«Ми завжди маємо пам’ятати тих, хто віддав своє життя за Україну у війні за нашу свободу та незалежність», — сказав прем’єр.

Раніше в лютому Кабінет Міністрів виділив на будівництво та функціонування Національного військово-меморіального кладовища 515 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 3 травня 2023 року Верховна Рада проголосувала за створення Національного військового меморіального кладовища біля селища Биківня поблизу Києва.

Однак у серпні Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили» заявив, що побудувати Національне військове меморіальне кладовище на території Биківнянського лісу в найкоротші терміни неможливо. На території, де планують звести кладовище, можуть бути недосліджені поховання жертв сталінських репресій. Тож ця ділянка потребує ґрунтовного археологічного дослідження.

8 грудня Верховна Рада схвалила законопроєкт, необхідний для будівництва та експлуатації Національного військового меморіального кладовища. Документ передбачав, що місце розташування кладовища визначатиме Кабмін

Як повідомляв «ДМ», торік у березні зібрала необхідні 25 тисяч голосів петиція на сайті Офісу президента, яка закликає створити Національний Пантеон Героїв України на території Аскольдової Могили в Києві. Петицію зареєструвала військовослужбовиця Аліна Михайлова, наречена полеглого військового Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі»). Петиція зібрала необхідні голоси за неповні два дні.

Фото ілюстративне: Личаківське військове кладовище у Львові / Юрій Дячишин, «Цензор.НЕТ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY