detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
10.03.2024 15:34
У Росії заарештували студента, який створив у гуртожитку мережу Wi-Fi під назвою Slava Ukraine
У Росії заарештували студента, який створив у гуртожитку мережу Wi-Fi під назвою Slava Ukraine
Суд визнав хлопця винним у «демонстрації екстремістської символіки» та ухвалив рішення конфіскувати його Wi-Fі-роутер «як предмет правопорушення».

Нікулінський районний суд Москви заарештував на 10 діб студента Московського державного університету через назву створеної ним у гуртожитку мережі Wi-Fi — «Slava Ukraine». Про це повідомило «Радіо Свобода».

Постанова про затримання з'явилася 7 березня в базі московських судів. Хлопця визнали винним у «демонстрації екстремістської символіки». Згідно з ухвалою суду, він купив новий роутер у жовтні минулого року. У березні 2024-го на назву мережі звернули увагу співробітники Центру МВС РФ із протидії «екстремізму».

Суд ухвалив рішення конфіскувати Wi-Fі-роутер студента «як предмет правопорушення».

У січні Мін'юст Росії заборонив гасло «Слава Україні!» і відповідь на нього «Героям слава!». Росіяни також внесли український тризуб до реєстру «нацистської символіки».

Нагадаємо, у лютому суд у російському Петербурзі відправив 18-річну Дар'ю Козирєву на два місяці до СІЗО за статтею про повторну дискредитацію російської армії. Дівчину затримали 24 лютого, в другу річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну. Активістка наклеїла на постамент пам’ятника українському поетові Тарасу Шевченку в Петербурзі невеликий плакат з уривком його вірша «Заповіт»: «Поховайте та вставайте, кайдани порвіте і вражою злою кровʼю волю окропіте!».

Раніше в тимчасово окупованому Криму звільнили вчительку середньої школи, яка в одній із соцмереж розмістила зображення прапора та герба України. Окупаційний суд визнав жительку Джанкойського району винною за статтями про пропаганду «нацистської символіки» та «дискредитацію» армії РФ.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY