detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
24.02.2024 15:17
Польські радіостанції одночасно ввімкнули пісню Give Peace a Chance Джона Ленона на знак підтримки України
Польські радіостанції одночасно ввімкнули пісню Give Peace a Chance Джона Ленона на знак підтримки України
Ця традиція була започаткована 4 березня 2022 року німецькою радіостанцією Radioeins (rdd). Відтоді акцію продовжують у Польщі.

Уранці, 24 лютого, польські радіостанції на знак підтримки одночасно ввімкнули пісню Give Peace a Chance Джона Ленона, аби нагадати, що війна в Україні досі триває. Про це повідомив україномовний портал Ukrayina.pl, створений за підтримки Gazeta.pl.

«Спільна трансляція протестної пісні Give Peace a Chance на радіостанціях є символічним нагадуванням слухачам усієї Польщі про жорстоку війну на нашому східному кордоні, яка триває вже два роки. Це прояв єдності і гучний спротив російському варварству та імперіалізму путінської Росії. Зрештою, це символічний жест солідарності та підтримки радіосвіту для українського народу в цей важкий час», — пише RMF24.

У 2022 році ініціаторкою ідеї зіграти разом найвідомішу антивоєнну пісню стала німецька радіостанція Radioeins (rdd). 4 березня 2022-го в кампанії взяли участь понад 150 радіостанцій по всій Європі. Відтоді акцію продовжують у Польщі.

Джон Леннон записав пісню Give Peace a Chance («Дайте шанс миру») у липні 1969 року під час перебування в готелі на Багамах. Вона була створена на знак протесту проти війни у В'єтнамі. Згодом композиція стала гімном миру, який часто використовували під час різних збройних конфліктів.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ Франції до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ оприлюднило в  соцмережі Х відеоролик на підтримку України, який розпочинається строфою з поеми Тараса Шевченка «Кавказ»: «Не вмирає душа наша, не вмирає воля».

Фото: RMF24

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY